Genç Çarşamba Konseri
“Light in Babylon”

Konser

6 Kasım 2013 / 20:00

Pera Film’in İstanbul Uluslararası Göç Örgütü işbirliğiyle Kasım ayında sunduğu kadın ve göç konusuna odaklanan Sınırdaki Kadınlar film programı kapsamında düzenlenen konserde Light in Babylon grubu yer alıyor.

Sokak müzisyenleri olarak ünlenen Light in Babylon grubu kendi bestelerini söylüyor, sokaklarda, festivallerde, kafelerde performanslarıyla dikkat çekiyor. Grubun solisti ve söz yazarı Michal Elia Kamal, İran asıllı İsrailli bir müzisyen. İranlı ailesi İslam Devrimi’nden duydukları endişeyle İsrail’e göçmüş. Michal, İsrail’de doğmuş olmasına rağmen İran yemeklerinin pişirildiği, filmlerinin seyredilip, müziğinin dinlendiği bir evde büyümüş. Bulgaristan’dayken arkadaşlarının daveti üzerine bir haftalığına geldiği İstanbul’da ise yaklaşık dört yıldır yaşıyor.

Michal’in bir özelliği şarkılarını antik İbranice ile söylemesi: “...eski İbranice’de hislerimi daha derin aktarabiliyorum, günlük kullanılan İbranice bana daha basit geliyor. Ben kendimden daha eski, yıllanmış bir şeyi kullanmayı seviyorum. Eski İbranice bana daha zengin bir dille şarkı söyleme, duygularımı aktarma imkânı sağlıyor. İçerisinde birçok Arapça kelime var ve aksan olarak Arapçaya da çok benziyor. Eski dilin bir tarihi var.”

Light in Babylon grubunun diğer üyeleri Metehan Çiftçi ve Michal’in eşi Julien Demarque. Müzik eğitimi olmayan Julien aslında mühendis, Fransa’da çalışırken her şeyi bırakıp Doğu Avrupa’dan başlayarak Hindistan’a gidiyor. Ama çiftin yolu Bulgaristan’da kesişmiş ve birlikte Türkiye’ye yaptıkları kısa süreli yolculuk yaşam tarzına dönüşmüş. İstiklal Caddesi’nde karşılaştıkları Metehan ise santur çalarak gruba katkı sağlıyor.

Michal Elia Kamal, Vokal / Metehan Çiftçi, Santur / Julien Demarque, Gitar.

Müze giriş bileti 10 TL, Öğrencilere ve Pera Müzesi Dostları'na ücretsiz. Rezervasyon yapılmamaktadır.

Desteğiyle
 
İşbirliğiyle

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin sergiler ekibinden Begüm Akkoyunlu ve Tania Bahar ilk açıldığımız günden bu yana süregelen ve artık bir gelenek halini alan “Genç Sergiler”in hikâyesini Pera Müzesi Blog için anlatıyor!