ana resim

4. Jameel Ödülü

08 Haziran - 14 Ağustos 2016

Pera Müzesi, 8 Haziran – 14 Ağustos 2016 tarihleri arasında İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle 4. Jameel Ödülü töreni ve sergisine ev sahipliği yaptı. Victoria ve Albert Müzesi’nin ilk kez İngiltere dışında, İstanbul’da Pera Müzesi’nde düzenleyeceği ödül töreniyle kazanan sanatçı açıklandı.

Afganistan, Mali, Porto Riko ve Tayland gibi pek çok farklı ülkeden 280’in üzerinde başvuru alan Jameel Ödülü’nün 11 sanatçısı, Victoria ve Albert Müzesi Direktörü Martin Roth’un başkanlığındaki jüri tarafından belirlenmişti. Türkiye’den CANAN ve Cevdet Erek’in de yer aldığı sergide kolajlardan video yerleştirmelerine, seramik, kaligrafiden heykele ve sanatçı kitaplarına kadar birçok farklı mecrada üretilen yapıtlar yer aldı.

İstanbul’daki 4. Jameel Ödülü sergisi, Victoria ve Albert Müzesi, Londra ve paydaşı Art Jameel tarafından ve Pera Müzesi’nin iş birliğiyle düzenlenmiştir.

#JameelÖdülü4

iş birliğiyle

sergi salonu boya sponsoru

Üst Eser Künyesi