Yarıyıl Tatili Eğitim Etkinlikleri

26 Ocak - 07 Şubat 2016

Pera Öğrenme, 26 Ocak – 7 Şubat 2016 tarihleri arasında, Yarıyıl Tatili Eğitim Etkinlikleri kapsamında 4-6 ve 7-14 yaş gruplarına yönelik çeşitli atölyeler düzenliyor.

1960’lardan günümüze pop müzik ve video sanatı ilişkisini ele alan, çeşitli sanat akımlarını ve farklı müzik türlerini içeren “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ile Pop Müzik İlişkisi” sergisi kapsamında çocuklar, sergi turunda alışılmışın dışında dinamik bir sergiyle ve sergi düzeniyle karşılaşıyor; video sanatı, akımlar ve farklı müzik türleri hakkında bilgiler ediniyor, sergiyi teknoloji yönüyle de inceliyor. Müziğin insan vücudu üzerindeki etkisi sayesinde katılımcılar yaratıcılıklarının tetiklenmesini şaşırtıcı şekilde deneyimliyorlar.

“Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü” adlı sergi kapsamında ise, çocuklar, sergide yer alan desenler ve resimler üzerinden figür ve bedeni inceliyor. Sanatın en eski ve önemli simgelerinden biri olan bedeni, günlük hayattaki hareketlerle karşılaştırma yaparak inceleyen çocuklar, anlamayı, duygularını özgür şekilde ifade edebilmeyi; biçim, form, hareket ve dengeden yola çıkarak, üç boyutlu çalışmalar ve farklı malzemelerin desteğiyle, eserlerde yer alan öyküleri ve simgeleri eğlenerek öğreniyorlar.

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 2 saat
Atölye Başına Katılım Bedeli: 45 TL

PERAkart aile ile %50 indirimli!
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Biletler www.biletix.com sitesi üzerinden temin edilebilir.

Atölye detayları için sayfayı aşağı kaydırınız.

Atölyeler