Elektronik Köprüler
Utkanj

Çevrimiçi Performans

14 Ocak 2021 / 19:30

Pera Müzesi “Elektronik Köprüler” başlıklı konuşma ve performans serisiyle, bu kez elektronik müziğin etkileşime geçtiği diğer alanları keşfe çağırıyor!

İstanbul’da kurulan müzik kolektifi ÆVOM iş birliğiyle hayat geçirilen “Elektronik Köprüler”, teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği farklı mesele ve alanları odağına alıyor. Serinin ilk çevrimiçi etkinliğinde Emre Karacaoğlu’nun konuşmasının ardından Utkanj ambient müziğe odaklanan bir performans gerçekleştirecek.

19:00     Konuşma
19:30     Performans

Etkinlik kaydına YouTube üzerinden erişilebilir.

Utkanj, 2014’ten bu yana İstanbul’un çeşitli mekanlarında farklı müzik stilleri üzerine performanslar sergilerken, radyo hayatına da Radyo Modyan üzerinden yayın yapan Aporia adlı programıyla devam ediyor. Mekan ve ses ilişkisi üzerine temellendirdiği seti, ağırlıklı olarak elektro akustik, ambient, drone ve noise gibi stillerden oluşuyor.

ÆVOM nedir? ÆVOM İstanbul’da kurulan, farklı mekânlarda kültür sanat ve müzik etkinlikleri gerçekleştiren sınırsız ve aidiyetsiz bir kolektiftir.

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.

“Döküntü Müzesi”  <br> Dayanita Singh

“Döküntü Müzesi”
Dayanita Singh

Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.