Keşfedenler: Sanat ile Uygulamalı Öğrenme Pratikleri

Seminer

5 Eylül 2019 / 10:00

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Galatasaray Üniversitesi Kültürel Dokümantasyon Merkezi iş birliğiyle eğitmenlere yönelik bir seminer sunuyor.

Keşfedenler: Sanat ile Uygulamalı Öğrenme Pratikleri başlıklı seminerde, değişken ortamda yeniliklere açık şekilde çalışma ve deneyim yoluyla bilgi ya da becerilerin kazanılmasını sanatla öğrenme kapsamında inceliyoruz. İçerikleri katılımcılardan yetenek beklemeden geliştirilen atölyeler aracılığıyla, onların var olan yaratıcılıklarını özgürce ifade etmelerine ve üretkenliklerini keşfetmelerine alan tanıyan uygulamalı öğrenme pratiklerini tartışıyoruz.

Öğretici ve öğrenen arasında bilgi, beceri ve anlayış paylaşımını desteklemeye yönelik içerikler geliştirmek üzerine çalışıyoruz. Uygulamalı atölyelerdeki öğrenme sürecinin, öğretileni dinlemek ve kabul etmeye değil, onları anlamak ve deneyimlemeye yönelik olmasını; aynı zamanda, programların katılımcılara yaşam boyu sanatla öğrenme motivasyonu kazandırmasını amaçlıyoruz.

Program 

10:00-10:30               

Kayıt ve Kahve İkramı

10:30-10:45

Açılış Konuşması
M. Özalp Birol, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü

10:45-11:30

Sanat ve İletişim
Dr. Murad Özdemir, Galatasaray Üniversitesi

11:30-12:00

Pera Müzesi’nde Öğrenme Programları
Eda Göknar ve Hazal Altun

12:00-13:00

Öğle Yemeği Molası

13:15-14:00

Deneyle Yaratmak – Deneyimle Öğrenmek
Prof. Dr. Marcus Graf, Yeditepe Üniversitesi

14:00-14:45

Sanat ile Düşünme ve Duyumsama
Dr. Ilgım Veryeri Alaca, Koç Üniversitesi

14:45-15:00

Kahve Molası

15:00-15:45

Pera Müzesi ile Öğrenmeyi Keşfetmek: Öğrenme Programı Asistanının Deneyimleri
Betül Gaye Dinç, Koç Üniversitesi

15:45-16:30

Çocuk ve Gençlere Yönelik Kültür Sanat Atölye Çalışmalarında Erişim, Katılım ve Kalite Göstergeleri
Prof. Dr. Feyza Çorapçı, Boğaziçi Üniversitesi

16:30-17:00

Soru - Cevap ve Kapanış Konuşması
Eda Göknar

Detaylı program için buraya tıklayınız.

İlginize teşekkür ederiz, kontenjanımız dolmuştur.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon gereklidir. Etkinlik dili Türkçedir. Seminer sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verilecektir.

 

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Mangala Oyunu

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.

Covent Garden’da Osmanlı Elçisi ve Fransız Buldog

Covent Garden’da Osmanlı Elçisi ve Fransız Buldog

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.