Sarsılan İmge

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar

6 Haziran - 26 Ağustos 2018

Kuruluşundan bugüne birçok ulusal ve uluslararası eğitim kurumuyla iş birliği yaparak genç sanatçıların yapıtlarının izleyiciyle buluşmasına destek veren Pera Müzesi, bu yıl da Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Lisansüstü ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin işleri arasından yapılan bir seçkiyle Sarsılan İmge sergisine ev sahipliği yaptı. Küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği sergide, halen fakültede eğitime devam eden sanatçıların, resim, heykel, yerleştirme, video, baskı, grafik ve seramik gibi çeşitli disiplin ve mecradaki üretimleri, imgenin kavramsal katmanlarını ve üretim süreciyle olan ilişkisini araştırdı. Sergilenen işler genç kuşak sanatçıların güncel sorgulamalarını yansıtırken görüntü, beden, toplum, bellek, mekân, doğa ve kültürel normlar gibi iç içe geçmiş farklı bağlamların imgeyle olan ilişkisine odaklandı.

 
iş birliğiyle
hacettepe logo
 
nakliye sponsoru
beetle art logo

Sarsılan İmge

Sarsılan İmge

Kuruluşundan bu yana pek çok eğitim kurumuyla iş birliği yaparak genç sanatçıların eserlerinin izleyicisiyle buluşmasına destek veren Pera Müzesi, 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin genç sanatçılarına ev sahipliği yaptı. Sarsılan İmge, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar sergisi, Heykel, Resim, Seramik, Grafik, İç Mimarlık ve Çevre Tasarım bölümlerinin Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin yapıtlarını bir araya getirdi.

Video

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Yılan Başı

Yılan Başı

Yunan tanrısı Apollo ve oğlu Asklepios tıp ve şifa âleminin yöneticisiydi. Apollo aynı zamanda ışık ve güneşin tanrısıydı, onun güneşi simgelemesi ve tıpla ilişkisi daha sonra Hekim İsa ve dirilişle bağlantılanacaktı.