IRWIN - Dušan Mandić

Sanatçı Konuşması

12 Ocak 2017 / 18:30

Pera Müzesi, 10 Kasım 2016 – 07 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında IRWIN sanatçı grubundan Dušan Mandić ile bir sanatçı konuşması düzenliyor. Konuşma, grubun sanat pratiğine ve NSK oluşumuna odaklanıyor.

IRWIN, Dušan Mandić (Lübliyana, 1954), Miran Mohar (Novo Mesto, 1958), Andrej Savski (Lübliyana, 1961), Roman Uranjek (Trbovlje, 1961) ve Borut Vogelnik’ten (Kranj, 1959) oluşan Slovenyalı bir sanatçı grubudur. Grup 1983 yılında Lübliyana’da kuruldu. IRWIN aynı zamanda Neue Slowenische Kunst (NSK) ve NSK State in Time kurucu üyeleri arasındadır. IRWIN’in seçilmiş sergi ve projeleri arasında Former West, HKW, Berlin, 2013; A Bigger Splash, Tate Modern, Londra; NSK Passport Office, Museum of Modern Art (MOMA), Manifesta, Genk, 2012; The Global Contemporary. The Art Worlds after 1989, ZKM /Center for Art and Media Karlsruhe, Karlsruhe, The International, MACBA, Barselona, 2011; The Promises of the Past, Centre Pompidou, Paris, 2010, State in Time, Kunsthalle Krems, 2009; Here Is Every, Museum of Modern Art (MOMA), 2008–09; NSK Passport Holders, Taipei Bienali, Taipei Art Museum, 2008; Birds of a Feather, Akbank Sanat, İstanbul, 2006–07; Collective Creativity, Kunsthalle Fridericianum, Kassel, 2005; IRWIN: Retroprincip 1983–2003, Künstlerhaus Bethanien, Berlin, 2003; ve Individual Systems, 50th Venedik Bienali, Venedik, 2003 yer alıyor. IRWIN üyeleri Lübliyana’da yaşıyor ve çalışıyorlar.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik için yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, simültane tercüme yapılacaktır.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Pera Müzesi, Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırladı.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Saraybosna Günlükleri

Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi sergimiz, Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden Mersad Berber’in sanatına odaklanıyor.

Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle! “The Komodo Ejderha”

Pera Öğrenme’nin Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında ve müzik terapisti Danny Lundmark eğitmenliğinde gerçekleştirilen, 7-14 yaş grubuna yönelik “Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!” atölyesinde çocuklar kendi şarkılarını bestelediler!

Bir Eşya Toplantısının Gayrı Resmi Tutanağı

Grayson Perry bu çömlekte cansız nesnelerin, özellikle de alışveriş merkezlerinden satın aldığımız nesnelerin, kanepelerin, meyve suyu sıkacaklarının ve pahalı temizlik araçlarının dile gelip, hakkımızda tam olarak ne düşündüklerini bize söylediklerini hayal ediyor.