“Geleceği Kazmak”
Bahia Shehab

Sanatçı Konuşması

9 Haziran 2016 / 18:30

Pera Müzesi 8 Haziran – 14 Ağustos 2016 tarihleri arasında İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle düzenlediği 4. Jameel Ödülü sergisi kapsamında, serginin sanatçılarından Bahia Shehab ile “Geleceği Kazmak” başlıklı bir sanatçı konuşması düzenliyor.

Bahia Shehab hakkında
Bahia Shehab, yarı Lübnanlı yarı Mısırlı bir sanatçı, tasarımcı ve sanat tarihçisi. American University in Cairo'nun grafik tasarım programının kurucusu, görsel kültürler programının yöneticisi ve tasarım profesörü. Sanat yapıtları, Kanada, Çin, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Lübnan, Fas, BAE ve ABD'daki sergilerde, galerilerde ve sokaklarda sergilendi. Mısır ayaklanması esnasında ürettiği sokak sanatı işlerinin yer aldığı Nefertiti's Daughters adlı belgesel, 2015 yılında gösterildi. "A Thousand Times NO: The Visual History of Lam-Alif" adlı kitabı 2010 yılında yayımlandı ve aynı isimdeki sanat yapıtı 2016 yılında V&A'in Jameel Prize'ının kısa listesine girdi. 2012 TED Fellow'u ve 2016 TED Senior Fellow'udur. Bahia, 2013 ve 2014 yıllarında BBC'nin 100 Women seçkisinde yer aldı.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik için yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, simültane tercüme yapılacaktır.

iş birliğiyle

Süreli Sergi

4. Jameel Ödülü

Pera Müzesi, İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle 4. Jameel Ödülü töreni ve sergisine ev sahipliği yaptı.

4. Jameel Ödülü

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi  <br>  Liliana Maresca

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi
Liliana Maresca

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…