Keşfedenler: Sanat ile Uygulamalı Öğrenme Pratikleri

Seminer

5 Eylül 2019 / 10:00

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Galatasaray Üniversitesi Kültürel Dokümantasyon Merkezi iş birliğiyle eğitmenlere yönelik bir seminer sunuyor.

Keşfedenler: Sanat ile Uygulamalı Öğrenme Pratikleri başlıklı seminerde, değişken ortamda yeniliklere açık şekilde çalışma ve deneyim yoluyla bilgi ya da becerilerin kazanılmasını sanatla öğrenme kapsamında inceliyoruz. İçerikleri katılımcılardan yetenek beklemeden geliştirilen atölyeler aracılığıyla, onların var olan yaratıcılıklarını özgürce ifade etmelerine ve üretkenliklerini keşfetmelerine alan tanıyan uygulamalı öğrenme pratiklerini tartışıyoruz.

Öğretici ve öğrenen arasında bilgi, beceri ve anlayış paylaşımını desteklemeye yönelik içerikler geliştirmek üzerine çalışıyoruz. Uygulamalı atölyelerdeki öğrenme sürecinin, öğretileni dinlemek ve kabul etmeye değil, onları anlamak ve deneyimlemeye yönelik olmasını; aynı zamanda, programların katılımcılara yaşam boyu sanatla öğrenme motivasyonu kazandırmasını amaçlıyoruz.

10:00-10:30

Pera Müzesi ile Öğrenmeyi Keşfetmek: Öğrenme Programı Asistanının Deneyimleri
Betül Gaye Dinç, Koç Üniversitesi

15:45-16:30

Çocuk ve Gençlere Yönelik Kültür Sanat Atölye Çalışmalarında Erişim, Katılım ve Kalite Göstergeleri
Prof. Dr. Feyza Çorapçı, Boğaziçi Üniversitesi

16:30-17:00

Soru - Cevap ve Kapanış Konuşması
Eda Göknar

Detaylı program için buraya tıklayınız.

İlginize teşekkür ederiz, kontenjanımız dolmuştur.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon gereklidir. Etkinlik dili Türkçedir. Seminer sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verilecektir.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli <br> Doğu Yücel

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli
Doğu Yücel

Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık.

Büyük K’nın serüveni

16 Kasım 2018 tarihinde Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu, Uluslararası Birimler Sistemi’ni (SI) gözden geçirmek amacıyla 26.’sı düzenlenen Ağırlık ve Ölçüler Konferansı’nda bir araya geldi. Konferansın sonuncunda, 60 üye ülkenin oylamasıyla 7 temel ölçü biriminin 4’ünün tanımı değişti. Kütle birimi olan kilogram da bunlardan bir tanesi. Sürecin temel noktalarını açıklamadan önce kilogramı ve tarihini yakından tanıyalım.

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.