Pera’da Camerata
Rezonans

Konser

21 Aralık 2019 / 17:00

Pera Müzesi oda müziğini sergi salonuna taşıyor! Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlenen “Pera’da Camerata” konser serisinin üçüncü performansında Rezonans, 21 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de dinleyiciyle buluşuyor.

Rezonans klasik müziğin devleri J.S. Bach ve W.A.Mozart’dan Arvo Part ve Eric Whitacre gibi günümüz bestecilerine uzanan, kuzey ülkelerinin bulutlu notalarını Hasan Uçarsu eserlerinde parlayan tınılarla buluşturuyor. Kutsal metinler üzerine bestelenmiş Barok, Klasik ve Çağdaş dönem eserleri kuzeyin acı-tatlı halk melodileriyle beraber akarken, farklı zaman ve coğrafyalarda umut, barış, merhamet ve güneşe dair söylenmiş güzel sözler, aynı konserde bir araya geliyor. Burak Onur Erdem yönetiminde Rezonans, Işığın Sesi’ni dinleyicileriyle paylaşıyor.

Üüretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyenler içinse konserden önce “Atölyede Sohbet” sınırlı sayıda müzikseveri bekliyor.

16.00 – 16.45 Atölyede Sohbet 
17.00 – 18.00 Konser

Konser

Atölyede Sohbet + Konser


Rezonans

Şef: Burak Onur Erdem

Koro: Melek Ece Özçelik, Kübra Yiğit, Seval Ata, Zeynep Eren Kovankaya, Kasia Klis, Bengisu Ecem Yıldız, Meltem Narinç, Bensu Altunsoy, Sevda Mamedova, Uğur Hande Tunçdemir, Zeynep İpek, Güniz Çiçek, Cansu Saydan Demir, Ezgi Uğuz, Belçim Sağnıç, Sinay Mollamustafaoğlu, Pelin Küçükerdoğan, Gülçin Erol Tuncer, Gizem Öneş, Aslıhan Sapaş Aşçı, Ebru Dönmez, Ayşe Büşra Yakar, İris Göğüsgeren, Güneş Çalışkan, Nurbanu Türgen, İlknur Arkman Erk, Onur Zorluuysal, Efe Eren Kocabıyık, Burak Demirkan, Suat Erhan Demirtaş, Baran Hürsan, Mustafa Gül, Onur Erdinç, Adem Göktaş, Burak Gıroğlu, Dan Tcaci, Ferhan Barani Süleyman, Sabri Taşçı, Yiğit Köseoğlu, Berat Aybars, Arda Güneyi, Barkev Keskin, Emir Akın, Doğuş Can Sinan.

Türkiye koro müziğinin öncü toplulukları arasında yer alan Rezonans 2010 yılında, günümüzde Devlet Çoksesli Korosu’nun da şefliğini sürdüren Burak Onur Erdem tarafından kuruldu. Georg Grünn, Eric Whitacre ve Nigel Short gibi çok önemli şefleri İstanbul’da konuk şef olarak ağırlayan Rezonans, Yale Schola Cantorum ve Salt Lake Vocal Artists başta olmak üzere dünyaca tanınmış korolarla beraber konserler verdi.  2015’de Avrupa’nın en büyük koro festivali Europa Cantat’dan başlayarak yurt dışında çok sayıda festivale katılan Rezonans, Marktoberdorf Oda Korosu Yarışması, Cork Fleischmann Yarışması ve Arezzo Koro Yarışması gibi prestijli sahnelerde kazandığı ödüller ile başarısını tescilledi.  Rezonans, 2019-2020 sezonunda, Konuk Şef geleneğini İstanbul’da Yuval Weinberg, yurt dışı festival geleneğini ise Marktoberdorf kentinde düzenlenen Musica Sacra International Festivali’nden aldığı davet ile Almanya’da sürdürecek.

40 TL olan konser biletleri Biletix’ten ve konser günü Pera Müzesi’nden temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.