Türk Müziği Konserleri “Hacı Arif Bey”

Konser

29 Aralık 2013 / 15:30

Pera Müzesi, Genç Çarşamba ve Oda Müziği konserleriyle başlattığı ve Türk Müziği Konserleri serisiyle sürdürdüğü müzik etkinliklerine devam ediyor.

Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca danışmanlığında, Yrd. Doç. Dr. Adnan Çoban sanat yönetmenliğinde ve Sinan Sipahi koordinatörlüğünde düzenlenen: Türk müziğinin tarihsel, kültürel, geleneksel, sosyolojik, antropolojik, felsefî, edebî yönlerinin sunuş ve sohbetlerle ele alındığı Türk Müziği Konserleri serisinin dördüncüsü; 29 Aralık Pazar günü, saat 15:30’da, Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek “Hacı Arif Bey” konseri.

Günümüzün usta yorumcuları ve sazendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirecekleri programların bu ayki misafir solisti Münip Utandı.

Saz Sanatçıları
Osman Nuri Özpekel - Ud
Taner Sayacıoğlu - Kanun
Lütfiye Özer - Kemençe
Volkan Yılmaz - Ney
Volkan Ertem - Viyolonsel

15 TL olan biletler konser günü satışa sunulacak. 
Pera Müzesi Dostları'na %50 İndirimli. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Dünyanın En Yalnız Katı Meyve Sıkacağı

Dünyanın En Yalnız Katı Meyve Sıkacağı

Tüketimci kültürü eleştiren bu eserden yola çıkarak Harun Çırak’tan bu şeylerin neler söylediklerini, nasıl söylendiklerini hayal etmesini istedik. Dört bölümlük “Söylenen Şeyler” yazı serisinin ilk bölümde hevesle satın alındıktan sonra bir köşeye fırlatılan meyve sıkacağına kulak kabartıyoruz…

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.