Türkiye’de Belgesel Sinemanın Geleceği

16 Nisan 2016 / 17:00

Katılımcılar: Necati Sönmez, Reyan Tuvi, Can Candan
Moderatör: Tül Akbal

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. Necati Sönmez, Reyan Tuvi ve Can Candan’a moderatör koltuğunda Tül Akbal’ın eşlik edeceği söyleşi 16 Nisan Cumartesi günü 17:00’da gerçekleşiyor.

Belgesel sinemacılar Necati Sönmez, Can Candan ve Reyan Tuvi, Türkiye’de belgesel sinemanın durumunu konuşacak. SİYAD Başkanı Tül Akbal’ın moderatörlüğünde yapılacak panelde fon arayışlarından film yapımına, gösterimden dağıtıma kadar yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır.

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.