Suzan Avcı ve Murathan Mungan

Festival Sohbetleri

13 Nisan 2016 / 16:30

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. Suzan Avcı ve Murathan Mungan'ı bir araya getiren “Festival Sohbetleri” etkinliği 13 Nisan Çarşamba günü 16:30’da gerçekleşiyor.

Yeşilçam’ın en parlak döneminin gişe rekorları kıran melodramlarında yardımcı rolleriyle izleyicinin sevgisini kazanan Suzan Avcı şair, yazar ve oyun yazarı Murathan Mungan'la festival sohbetinde bir araya geliyor. Bu yıl festivalin Sinema Onur Ödülü’nü alacak olan Suzan Avcı dönemin sinema anlayışıyla birlikte Yeşilçam kariyerini, filmlerini ve isimlerini anlatacaklar.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi  <br>  Liliana Maresca

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi
Liliana Maresca

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Sanat terapisi, sanat aracılığıyla ilişkilerin, düşüncelerin ve duyguların keşfedildiği bir terapi yöntemidir.