Adnan Teskeredžić Trio

Konser

20 Ekim 2018 / 17:00

Pera Müzesi, Bosna-Sancak Kültür Günleri kapsamında hazırlanan Belleğin Mirası: Danis Tanović başlıklı Pera Film programına paralel bir Adnan Teskeredžić Trio konseri gerçekleştiriyor.

Adnan Teskeredžić, 2014 yılında Balkanların geleneksel müziği ile caz/füzyonu harmanladığı projesi Adnan Teskeredžić Trio’yu başlattı. Bugüne dek iki albüm ve üç müzik videosu yayınlayan Trio, Sırbistan'ın Leskovac şehrindeki Drum Dum Fest'te iki kez sahne almalarının yanı sıra; Saraybosna, Zenica, Konjic, Visoko, Petrovac gibi birçok şehirde de konser verdi.

Yolculuklar anlamına gelen ilk albümleri Putovanja, ağırlıklı olarak orjinal bestelerden oluşuyor. Adnan Teskeredžić Trio Live@Festival of the Actor BiH adını verdikleri ikinci albümleri ise canlı performanslarından oluşan CD ve DVD kayıtlar olarak yayınlandı. Trio, canlı performansları esnasında kendi orijinal bestelerinin yanı sıra Miles Davis, Herbie Hancock, Mike Stern gibi isimlerin çeşitli bestelerine de yer veriyor.

Zamanının büyük bir kısmını yeni müzikler bestelemeye ve şarkı sözü yazmaya ayıran Adnan Teskeredžić, aynı zamanda grubuyla birlikte Trio’nun üçüncü albüm çalışmalarını sürdürüyor.

Adnan Teskeredzic Trio:
Adnan Teskeredžić
Lordan Muzaferija
Kenan Glavinić

Özel Konuk:
Mirza Frljak

Etkinlik indirimli müze bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Kendine Ait Bir Saha

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!

Kader Kısmet <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Kader Kısmet
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.