Ali Kazma ve Mari Spirito

Festival Sohbetleri

9 Nisan 2016 / 16:00

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. Ali Kazma ve Mari Spirito’yu bir araya getiren “Festival Sohbetleri” etkinliği 9 Nisan Cumartesi günü 16:00’da gerçekleşiyor.

Video sanatçısı Ali Kazma ile bağımsız küratör Mari Spirito bu festival sohbetinde video ile sinema arasındaki organik ve bazen de görünmez bağları, video sanatının dünya ile kurduğu etkileşimi anlatacak. Venedik Bienali’nde Resistance ile Türkiye’yi temsil eden, Atölye Sarkis, Play, Film gibi işleriyle sanat üretimini de inceleyen Ali Kazma, videolarında günümüzün ekonomi, üretim ve sosyal organizasyon düzeninin yanı sıra, çalışma ve emeğin anlamı ve önemi hakkında temel sorular soruyor. Ali Kazma, insanın üretirken çevresini ve dünyayı nasıl değiştirdiğini ve bunun sonucu olarak da dünyanın insanı nasıl şekillendirdiğiyle ilgileniyor.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizce’dir, Türkçe simültane çeviri olacaktır.

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Şöyle bir proje hayal edin: Birisi çıkıp, Bergman filmlerinde, perdede yüzlere yakın plan yapılan dakikaları saysın, sonra da bu sayıyı onun tüm filmlerinin süresine oranlasın. Benim hissim o ki, ortaya hiç de azımsanamayacak büyüklükte bir oran çıkacaktır.

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”