Ali Kazma ve Mari Spirito

Festival Sohbetleri

9 Nisan 2016 / 16:00

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. Ali Kazma ve Mari Spirito’yu bir araya getiren “Festival Sohbetleri” etkinliği 9 Nisan Cumartesi günü 16:00’da gerçekleşiyor.

Video sanatçısı Ali Kazma ile bağımsız küratör Mari Spirito bu festival sohbetinde video ile sinema arasındaki organik ve bazen de görünmez bağları, video sanatının dünya ile kurduğu etkileşimi anlatacak. Venedik Bienali’nde Resistance ile Türkiye’yi temsil eden, Atölye Sarkis, Play, Film gibi işleriyle sanat üretimini de inceleyen Ali Kazma, videolarında günümüzün ekonomi, üretim ve sosyal organizasyon düzeninin yanı sıra, çalışma ve emeğin anlamı ve önemi hakkında temel sorular soruyor. Ali Kazma, insanın üretirken çevresini ve dünyayı nasıl değiştirdiğini ve bunun sonucu olarak da dünyanın insanı nasıl şekillendirdiğiyle ilgileniyor.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizce’dir, Türkçe simültane çeviri olacaktır.

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Sanat terapisi, sanat aracılığıyla ilişkilerin, düşüncelerin ve duyguların keşfedildiği bir terapi yöntemidir.

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”