“Andy Amcam”
James Warhola

Konferans

10 Mayıs 2014 / 18:00

Andy Warhol’un yeğeni James Warhola, amcası hakkında bir konferans verecek. Etkinlik, 7 Mayıs’ta Pera Müzesi’nde açılan Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat sergisi kapsamında düzenleniyor.James Warhola 1955’te Pittsburgh-Pensylvania’da doğdu. Sanata düşkün ailesi, özellikle de amcası ünlü Pop Art sanatçısı Andy Warhol onu çok etkiledi. Küçük yaşlarda amcasının ayakkabılara illüstrasyonlar yapmasını izleyen James de bir illüstratör olmak istiyordu. Amcası gibi o da ünlü Tam O’Shanter’ın sanat derslerini izledi ve 1977’de Carnegie Mellon Üniversitesi’nden mezun oldu. New York’a taşınınca prestijli Art Students League’de resim becerilerini geliştirme ve sipariş üzerine illüstrasyon ve tasarım işleri yapma olanağı buldu. 1987’de bir sanat yönetmeni ona bir çocuk kitabı metni vererek ne isterse yapmasını söyledi. Kitabın adı “The Pumpkinville Mystery” (Kabakköy’ün Gizemi) idi ve bir anda Cadılar Bayramı döneminin en sevilen kitabı haline geldi. James Warhola bugüne kadar 30’un üstünde kita.bın illüstrasyonlarını yaptı, bazılarını da kendisi yazdı. Bu kitaplarla çeşitli ödüller kazandı, 2004’teyse özyaşamöyküsel hikayesi “Uncle Andy’s” (Andy Amcanın Evi) ile International Reading Association’ın En İyi Kurmaca-Dışı Resimli Kitap Ödülü’nü kazandı. Warhola New York’ta Hudson River Valley’de ve Baltimore-Maryland’de yaşıyor.

Türkçe simültane çeviriyle İngilizce düzenlenecek konferans Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenecek. Etkinlik ücretsizdir ve rezervasyon alınmamaktadır.

Andy Warhol

Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat sergisinde, Andy Warhol’un (1928-1987) Campbell’s Soup, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler, 20. Yüzyıldan On Yahudi Portresi dizilerinin yanı sıra, Mick Jagger ve Lenin gibi ünlü isimlerin portreleri de yer aldı.

Andy Warhol

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.

Bir Sanatçının Başarısı

19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. Sergi, öncelikli olarak 19. yüzyıl resmine damgasını vurmuş bir sanatçı olan ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul’u ve Venedik’i konu alan resimleriyle bilinen Ziem’i, tüm yönleriyle tanıtmayı amaçlıyor. Blogumuz üzerinden de sanatçıyı ve sergideki eserleri incelemeye devam ediyoruz.