“Andy Amcam”
James Warhola

Konferans

10 Mayıs 2014 / 18:00

Andy Warhol’un yeğeni James Warhola, amcası hakkında bir konferans verecek. Etkinlik, 7 Mayıs’ta Pera Müzesi’nde açılan Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat sergisi kapsamında düzenleniyor.James Warhola 1955’te Pittsburgh-Pensylvania’da doğdu. Sanata düşkün ailesi, özellikle de amcası ünlü Pop Art sanatçısı Andy Warhol onu çok etkiledi. Küçük yaşlarda amcasının ayakkabılara illüstrasyonlar yapmasını izleyen James de bir illüstratör olmak istiyordu. Amcası gibi o da ünlü Tam O’Shanter’ın sanat derslerini izledi ve 1977’de Carnegie Mellon Üniversitesi’nden mezun oldu. New York’a taşınınca prestijli Art Students League’de resim becerilerini geliştirme ve sipariş üzerine illüstrasyon ve tasarım işleri yapma olanağı buldu. 1987’de bir sanat yönetmeni ona bir çocuk kitabı metni vererek ne isterse yapmasını söyledi. Kitabın adı “The Pumpkinville Mystery” (Kabakköy’ün Gizemi) idi ve bir anda Cadılar Bayramı döneminin en sevilen kitabı haline geldi. James Warhola bugüne kadar 30’un üstünde kita.bın illüstrasyonlarını yaptı, bazılarını da kendisi yazdı. Bu kitaplarla çeşitli ödüller kazandı, 2004’teyse özyaşamöyküsel hikayesi “Uncle Andy’s” (Andy Amcanın Evi) ile International Reading Association’ın En İyi Kurmaca-Dışı Resimli Kitap Ödülü’nü kazandı. Warhola New York’ta Hudson River Valley’de ve Baltimore-Maryland’de yaşıyor.

Türkçe simültane çeviriyle İngilizce düzenlenecek konferans Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenecek. Etkinlik ücretsizdir ve rezervasyon alınmamaktadır.

Andy Warhol

Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat sergisinde, Andy Warhol’un (1928-1987) Campbell’s Soup, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler, 20. Yüzyıldan On Yahudi Portresi dizilerinin yanı sıra, Mick Jagger ve Lenin gibi ünlü isimlerin portreleri de yer aldı.

Andy Warhol

“Döküntü Müzesi”  <br> Dayanita Singh

“Döküntü Müzesi”
Dayanita Singh

Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!