“Andy Amcam”
James Warhola

Konferans

10 Mayıs 2014 / 18:00

Andy Warhol’un yeğeni James Warhola, amcası hakkında bir konferans verecek. Etkinlik, 7 Mayıs’ta Pera Müzesi’nde açılan Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat sergisi kapsamında düzenleniyor.James Warhola 1955’te Pittsburgh-Pensylvania’da doğdu. Sanata düşkün ailesi, özellikle de amcası ünlü Pop Art sanatçısı Andy Warhol onu çok etkiledi. Küçük yaşlarda amcasının ayakkabılara illüstrasyonlar yapmasını izleyen James de bir illüstratör olmak istiyordu. Amcası gibi o da ünlü Tam O’Shanter’ın sanat derslerini izledi ve 1977’de Carnegie Mellon Üniversitesi’nden mezun oldu. New York’a taşınınca prestijli Art Students League’de resim becerilerini geliştirme ve sipariş üzerine illüstrasyon ve tasarım işleri yapma olanağı buldu. 1987’de bir sanat yönetmeni ona bir çocuk kitabı metni vererek ne isterse yapmasını söyledi. Kitabın adı “The Pumpkinville Mystery” (Kabakköy’ün Gizemi) idi ve bir anda Cadılar Bayramı döneminin en sevilen kitabı haline geldi. James Warhola bugüne kadar 30’un üstünde kita.bın illüstrasyonlarını yaptı, bazılarını da kendisi yazdı. Bu kitaplarla çeşitli ödüller kazandı, 2004’teyse özyaşamöyküsel hikayesi “Uncle Andy’s” (Andy Amcanın Evi) ile International Reading Association’ın En İyi Kurmaca-Dışı Resimli Kitap Ödülü’nü kazandı. Warhola New York’ta Hudson River Valley’de ve Baltimore-Maryland’de yaşıyor.

Türkçe simültane çeviriyle İngilizce düzenlenecek konferans Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenecek. Etkinlik ücretsizdir ve rezervasyon alınmamaktadır.

Andy Warhol

Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat sergisinde, Andy Warhol’un (1928-1987) Campbell’s Soup, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler, 20. Yüzyıldan On Yahudi Portresi dizilerinin yanı sıra, Mick Jagger ve Lenin gibi ünlü isimlerin portreleri de yer aldı.

Andy Warhol

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Yüz Yüze

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri:  Ev Sahibi <br>  Hakan Bıçakcı

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ev Sahibi
Hakan Bıçakcı

Pera Müzesi Blog, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) işbirliğiyle, “Gece Yarısı Korku Hikâyeleri” isimli yeni ve tüyler ürpertici bir hikâye dizisi sunuyor.