Küratörle Sergi Turu

16 Mart 2017 / 18:30

Pera Müzesi Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında, serginin eş-küratörü Alenka Gregorič ile bir tur gerçekleştiriyor.

Alenka Gregorič sanat tarihçisi, küratör ve yazardır. Lübliyana’daki Škuc Galerisi’nde sanat yönetmeni olarak çalışmıştır, halen Lübliyana Şehri Sanat Galerisi ve CC Tobacco 001’de küratör ve sanat yönetmeni olarak çalışıyor. 2009 yılında Venedik Bienali’nde Slovenya Pavyonu’nun küratörü ve 28. Lübliyana Grafik Bienali’nin eş küratörü, 2011 yılında Belgrad’da 52. Ekim Salonu’nun eş küratörü olarak görev aldı. Küratörlüğünü üstlendiği sergilerde Vuk Ćosić, Jan Fabre, Omer Fast, Harun Farocki, Vadim Fiškin, IRWIN, Jannis Kounellis, Rabih Morue, Ivan Moudov, Dan Perjovschi, Marjetica Potrč, Mladen Stilinović, Raša Todosojević, Bill Viola, Katarina Zdjelar gibi pek çok sanatçının işleri yer alır. Ayrıca, çok sayıda sanatçı kitabı, katalog ve yayın için makale ve eleştiri yazmıştır.

Sergi turu İngilizce dilinde, Türkçe ardıl çeviri eşliğinde yapılıyor.

Rehberli Tur Ücreti: 30 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz) Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Pera Müzesi, Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırladı.

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman’ın bu videoları doğrudan doğruya izleyiciyi muhatap alıyor. Ekranda beliren oyuncuların farklı şekillerde söyledikleri cümleler cevaplanması imkânsız varoluşsal sorulara dönüştükçe dinleyici kendini sorguda hissetmeye başlar.

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

“Döküntü Müzesi”  <br> Dayanita Singh

“Döküntü Müzesi”
Dayanita Singh

Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.