Küratörle Sergi Turu

16 Mart 2017 / 18:30

Pera Müzesi Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında, serginin eş-küratörü Alenka Gregorič ile bir tur gerçekleştiriyor.

Alenka Gregorič sanat tarihçisi, küratör ve yazardır. Lübliyana’daki Škuc Galerisi’nde sanat yönetmeni olarak çalışmıştır, halen Lübliyana Şehri Sanat Galerisi ve CC Tobacco 001’de küratör ve sanat yönetmeni olarak çalışıyor. 2009 yılında Venedik Bienali’nde Slovenya Pavyonu’nun küratörü ve 28. Lübliyana Grafik Bienali’nin eş küratörü, 2011 yılında Belgrad’da 52. Ekim Salonu’nun eş küratörü olarak görev aldı. Küratörlüğünü üstlendiği sergilerde Vuk Ćosić, Jan Fabre, Omer Fast, Harun Farocki, Vadim Fiškin, IRWIN, Jannis Kounellis, Rabih Morue, Ivan Moudov, Dan Perjovschi, Marjetica Potrč, Mladen Stilinović, Raša Todosojević, Bill Viola, Katarina Zdjelar gibi pek çok sanatçının işleri yer alır. Ayrıca, çok sayıda sanatçı kitabı, katalog ve yayın için makale ve eleştiri yazmıştır.

Sergi turu İngilizce dilinde, Türkçe ardıl çeviri eşliğinde yapılıyor.

Rehberli Tur Ücreti: 30 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz) Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Pera Müzesi, Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırladı.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer

Pera Müzesi Blog’un Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD)  işbirliğiyle sunduğu “Gece Yarısı Korku Hikâyeleri” isimli tüyler ürpertici hikâye dizisi bu hikâyeyle sona eriyor!

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans tıp sanatı, Hippokrates ve Galen tarafından aktarılmış olan Grek-Roma tıbbı ile Bergamalı Oribasius, Diyarbakırlı Aetios, Aydınlı Aleksandros ve Aeginalı Paulos gibi hekimler tarafından sunulan yeni kavramlara dayandırılmıştır.