Küratörle Sergi Turu

16 Mart 2017 / 18:30

Pera Müzesi Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında, serginin eş-küratörü Alenka Gregorič ile bir tur gerçekleştiriyor.

Alenka Gregorič sanat tarihçisi, küratör ve yazardır. Lübliyana’daki Škuc Galerisi’nde sanat yönetmeni olarak çalışmıştır, halen Lübliyana Şehri Sanat Galerisi ve CC Tobacco 001’de küratör ve sanat yönetmeni olarak çalışıyor. 2009 yılında Venedik Bienali’nde Slovenya Pavyonu’nun küratörü ve 28. Lübliyana Grafik Bienali’nin eş küratörü, 2011 yılında Belgrad’da 52. Ekim Salonu’nun eş küratörü olarak görev aldı. Küratörlüğünü üstlendiği sergilerde Vuk Ćosić, Jan Fabre, Omer Fast, Harun Farocki, Vadim Fiškin, IRWIN, Jannis Kounellis, Rabih Morue, Ivan Moudov, Dan Perjovschi, Marjetica Potrč, Mladen Stilinović, Raša Todosojević, Bill Viola, Katarina Zdjelar gibi pek çok sanatçının işleri yer alır. Ayrıca, çok sayıda sanatçı kitabı, katalog ve yayın için makale ve eleştiri yazmıştır.

Sergi turu İngilizce dilinde, Türkçe ardıl çeviri eşliğinde yapılıyor.

Rehberli Tur Ücreti: 30 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz) Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Pera Müzesi, Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırladı.

Sonsuz Paris (1959-1965)

1960’lı yıllarda, Alberto Giacometti yaşadığı kente, Paris’e, sokaklarını, kafelerini, atölyesini ya da karısı Annette’in dairesi gibi daha özel yerleri çizerek saygısını sunmuştur, bu çizimler onun en son kitabını oluşturacaktır: Paris sans fin (Sonsuz Paris).

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.

Bir Serginin Hikâyesi #ÜryanÇıplakNü

Türk resminde çıplak, 2007 yılında aramızdan ayrılan değerli danışmanımız Samih Rifat’ın öncülüğünde, hep hayalini kurduğumuz temalardan biriydi.