Pera Müzesi Pera Müzesi

Küratörle Sergi Turu

16 Mart 2017 / 18:30

Pera Müzesi Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında, serginin eş-küratörü Alenka Gregorič ile bir tur gerçekleştiriyor.

Alenka Gregorič sanat tarihçisi, küratör ve yazardır. Lübliyana’daki Škuc Galerisi’nde sanat yönetmeni olarak çalışmıştır, halen Lübliyana Şehri Sanat Galerisi ve CC Tobacco 001’de küratör ve sanat yönetmeni olarak çalışıyor. 2009 yılında Venedik Bienali’nde Slovenya Pavyonu’nun küratörü ve 28. Lübliyana Grafik Bienali’nin eş küratörü, 2011 yılında Belgrad’da 52. Ekim Salonu’nun eş küratörü olarak görev aldı. Küratörlüğünü üstlendiği sergilerde Vuk Ćosić, Jan Fabre, Omer Fast, Harun Farocki, Vadim Fiškin, IRWIN, Jannis Kounellis, Rabih Morue, Ivan Moudov, Dan Perjovschi, Marjetica Potrč, Mladen Stilinović, Raša Todosojević, Bill Viola, Katarina Zdjelar gibi pek çok sanatçının işleri yer alır. Ayrıca, çok sayıda sanatçı kitabı, katalog ve yayın için makale ve eleştiri yazmıştır.

Sergi turu İngilizce dilinde, Türkçe ardıl çeviri eşliğinde yapılıyor.

Rehberli Tur Ücreti: 30 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz) Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Pera Müzesi, Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırladı.

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

İstanbul tek bir şehir midir? Paris’in üniversitelerinin numaralandırılması gibi bir gün İstanbul da birkaç parçaya bölünüp numaralandırılır mı? Bunlar çok zor sorular!

Biçimsel Arayışlar

Anadolu’nun halk sanatlarından yansıyan görsel birikime yönelik yoğun ilgisiyle tanıdığımız Eyüboğlu’nun bu erken dönem nü’lerinde görülen renkli dekoratif unsurlar, ünlü Fransız ressam Henri Matisse’e duyduğu ilgiyle de beslenen bir Batı-Doğu sentezi arayışını hissettirir.

Bir Kedi Dosyası

Kedilerin Eski Mısır’da ilk kez evcilleştirilmelerinin üzerinden binlerce yıl geçmiş olsa da çekicilikleri giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsaneleri yüzyıllardır alıp başını gitmekte: Avrupa’nın birkaç farklı bölgesinde, hamile bir kadının bir kediyi tutması ya da onu kucağında oturtması sakıncalı görülüyordu.