Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk

Konser

4 Mayıs 2024 / 19.30

2009’dan bu yana sergileri ve etkinlikleriyle Türkiye ve Japonya arasındaki kültürel köprüye katkı sağlayan Pera Müzesi, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 100. yılı kapsamında keman sanatçısı Mina Aoki-Girardelli ve piyanist Çağdaş Özkan’ın performans sergileyeceği “Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk” konserini sunuyor. 

Boris Belkin'in 2019'dan bu yana öğrencisi olan Mina Aoki-Girardelli’nin, piyanist Çağdaş Özkan ile birlikte keman resitali vereceği program; klasik müziğin devi Beethoven'dan Sarasate'nin virtüözitesine, Kreisler'in esprili salon minyatürlerinden Prokofiev'in rüya gibi, gerçeküstü dünyasına kadar çağlar boyunca keman repertuvarının farklı yönlerini keşfediyor.

Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin bulunduğu katta gerçekleşecek konsere müze bileti alarak katılabilirsiniz. Oturma düzeni numarasızdır.

logo

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri:  Ev Sahibi <br>  Hakan Bıçakcı

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ev Sahibi
Hakan Bıçakcı

Pera Müzesi Blog, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) işbirliğiyle, “Gece Yarısı Korku Hikâyeleri” isimli yeni ve tüyler ürpertici bir hikâye dizisi sunuyor.

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

İzlenimcilik ile Oryantalizm Arasında

İzlenimcilik ile Oryantalizm Arasında

On dokuzuncu yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.