Burak Göral’la Çocuklar için Film Seçme Rehberi

Atölye

9 Nisan 2016 / 13:00

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. “Burak Göral’la Çocuklar için Film Seçme Rehberi” adlı atölye 9 Nisan Cumartesi günü 13:00’da gerçekleşiyor.

Sinema çocuklarımız için sadece bir eğlence aracı değil, hayatı daha iyi anlamalarına yardımcı da olabilecek bir araç. Peki, onları doğru filmlerle nasıl buluşturacağız? Hangi çağlarında hangi filmleri izleteceğiz? Yaşlarına uygun olmayan ya da iç dünyalarına pozitif etki sağlamayan filmleri nasıl ayırt edeceğiz? Film eleştirmeni ve senarist Burak Göral’ın “çocuk ve sinema” üzerine anlatacaklarına kulak verin...

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Giacometti’nin Son Yapıtları

Ölümünden önceki yıl, 1965 yılında, Alberto Giacometti New York, Museum of Modern Art’ta, Londra, Tate Gallery’de ve Danimarka, Louisiana Museum of Art’ta büyük başarı kazanan üç kapsamlı retrospektif sergi için çağrılır.

Biçimsel Arayışlar

Anadolu’nun halk sanatlarından yansıyan görsel birikime yönelik yoğun ilgisiyle tanıdığımız Eyüboğlu’nun bu erken dönem nü’lerinde görülen renkli dekoratif unsurlar, ünlü Fransız ressam Henri Matisse’e duyduğu ilgiyle de beslenen bir Batı-Doğu sentezi arayışını hissettirir.

Pera Müzesi ve Vikipedi İşbirliğiyle #VikiPera Projesi Hayata Geçti!

Pera Müzesi’nin uluslararası alanda internetin en kapsamlı web ansiklopedisi Vikipedi işbirliğiyle gerçekleştirdiği dijital proje #VikiPera hayata geçti.