Burak Göral’la Çocuklar için Film Seçme Rehberi

Atölye

9 Nisan 2016

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. “Burak Göral’la Çocuklar için Film Seçme Rehberi” adlı atölye 9 Nisan Cumartesi günü 13:00’da gerçekleşiyor.

Sinema çocuklarımız için sadece bir eğlence aracı değil, hayatı daha iyi anlamalarına yardımcı da olabilecek bir araç. Peki, onları doğru filmlerle nasıl buluşturacağız? Hangi çağlarında hangi filmleri izleteceğiz? Yaşlarına uygun olmayan ya da iç dünyalarına pozitif etki sağlamayan filmleri nasıl ayırt edeceğiz? Film eleştirmeni ve senarist Burak Göral’ın “çocuk ve sinema” üzerine anlatacaklarına kulak verin...

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Felix Ziem’in Beş Çarpıcı İstanbul Manzarası

On dokuzuncu yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’in eserleri Işık Denizinde Bir Gezgin sergisiyle Pera Müzesi’nde.

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu.

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.