Çelenk Bafra

Küratörle Sergi Turu

18 Eylül 2018 / 19:00

Pera Müzesi, Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı kapsamında, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan bir güncel sanat sergisi düzenliyor. Mektep Meydan Galatasaray sergisi kapsamında 18 Eylül 2018 Salı günü 19:00’da serginin küratörü Çelenk Bafra ile bir sergi turu gerçekleştiriliyor.

Sergi turunun hemen öncesinde biriken sanat topluluğu sergi kapsamında performans gerçekleştirdi. Detaylı bilgi için tıklayın!

Çelenk Bafra hakkında
Beyoğlu Anadolu Lisesi’nden sonra Galatasaray Üniversitesi’nde Fransızca sosyal bilimler hazırlığının ardından siyaset bilimi ve kamu yönetimi okudu. Université Aix Marseille’de sanatın kültürel medyasyonu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde kültürel ve entelektüel tarih alanında lisansüstü öğrenim gördü. Avrupa’daki sanat enstitülerinden küratöryel çalışmalar alanında akademik ve profesyonel araştırma bursları aldı. Bağımsız olarak Türkiye ve Avrupa’da küratörlük yapan, yazan ve Açık Radyo’da “Hariçten Sanat” adlı bir program hazırlayan Bafra, 2017 sonuna kadar İstanbul Modern’de sergiler ve programlar direktörü ve küratör olarak çalıştı. Öncesinde 10 yıl çalıştığı İKSV bünyesinde İstanbul Bienali direktörü, Fransa’da Türkiye Mevsimi artistik koordinatörü, Paris’teki Cité des Arts Türkiye Atölyesi kurucu direktörü ve Venedik Bienali Türkiye Pavyonu danışmanı gibi farklı görevler aldı. AICA Türkiye ve CIMAM üyesi Bafra, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından Marsilya’daki Akdeniz ve Avrupa Medeniyetleri Müzesi MuCEM’in ilk dört yılında yönetim kurulunda görevlendirildi.

Mektep Meydan Galatasaray

Pera Müzesi Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı kapsamında, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan bir güncel sanat sergisi düzenledi.

Pablo Picasso Kimdir?

25 Ekim 1881’de Malaga, İspanya’da doğan Pablo Picasso’nun tam ismini yazmak yaklaşık iki satırınızı alıyor: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.

Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği

1998 yılında Ben Jakober ve Yannick Vu, Marcel Duchamp’ın Roue de Bicyclette adlı eserinin bir yeniden-yapımını gerçekleştirdiler. Duchamp’ın ilk “ready-made” eseri olarak kabul edilen Roue de Bicyclette, bisiklet tekerleği ve mutfak taburesinin, amacı olmayan bir makineye dönüştürülmesi.

Mihrimah Sultan

Bu eser, çeşitli koleksiyonlardaki benzer örneklere dayanarak, 16. yüzyılda Avrupalı ressamlar tarafından sıklıkla yapılmış Mihrimah Sultan portrelerinden biridir.