Çelenk Bafra
Mektep Meydan Galatasaray

Küratörle Sergi Turu

18 Eylül 2018 / 19:00

Pera Müzesi, Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı kapsamında, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan bir güncel sanat sergisi düzenliyor. Mektep Meydan Galatasaray sergisi kapsamında 18 Eylül 2018 Salı günü 19:00’da serginin küratörü Çelenk Bafra ile bir sergi turu gerçekleştiriliyor.

 

Sergi turunun hemen öncesinde biriken sanat topluluğu sergi kapsamında performans gerçekleştirdi. Detaylı bilgi için tıklayın!

Çelenk Bafra hakkında
Beyoğlu Anadolu Lisesi’nden sonra Galatasaray Üniversitesi’nde Fransızca sosyal bilimler hazırlığının ardından siyaset bilimi ve kamu yönetimi okudu. Université Aix Marseille’de sanatın kültürel medyasyonu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde kültürel ve entelektüel tarih alanında lisansüstü öğrenim gördü. Avrupa’daki sanat enstitülerinden küratöryel çalışmalar alanında akademik ve profesyonel araştırma bursları aldı. Bağımsız olarak Türkiye ve Avrupa’da küratörlük yapan, yazan ve Açık Radyo’da “Hariçten Sanat” adlı bir program hazırlayan Bafra, 2017 sonuna kadar İstanbul Modern’de sergiler ve programlar direktörü ve küratör olarak çalıştı. Öncesinde 10 yıl çalıştığı İKSV bünyesinde İstanbul Bienali direktörü, Fransa’da Türkiye Mevsimi artistik koordinatörü, Paris’teki Cité des Arts Türkiye Atölyesi kurucu direktörü ve Venedik Bienali Türkiye Pavyonu danışmanı gibi farklı görevler aldı. AICA Türkiye ve CIMAM üyesi Bafra, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından Marsilya’daki Akdeniz ve Avrupa Medeniyetleri Müzesi MuCEM’in ilk dört yılında yönetim kurulunda görevlendirildi.

Süreli Sergi

Mektep Meydan Galatasaray

Pera Müzesi Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı kapsamında, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan bir güncel sanat sergisi düzenledi. 

Mektep Meydan Galatasaray

Stefan Hablützel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.