Epigrafi Kolokyumu

Kolokyum

5 Mayıs 2023 / 10.00

Pera Müzesi, epigrafi alanında çalışan ya da bu alana ilgisi olan herkesin güncel gelişmelerden ve alandaki ilerlemelerden haberdar olabileceği ve bilgi alışverişinde bulunabileceği bir epigrafi kolokyumu düzenliyor.

Büyük ve zengin kültür mirasına sahip Anadolu’da Türk ve yabancı bilim insanlarının başkanlığında son yıllarda artan kazı ve yüzey çalışmaları, epigrafik materyalin daha sıklıkla gün yüzeyine çıkmasını olanak sağlıyor ve bu sayede pek çok müzede epigrafik malzemeler geçmişe oranla daha fazla çalışılıyor. Bütün bu çalışmaların doğal bir sonucu olarak hem Anadolu hem de Antikçağ Dünyası’na ilişkin bilgilerimiz her geçen yıl giderek artıyor.

Epigrafi alanında genç ve deneyimli profesyonelleri ve ilgilileri bir araya getiren Epigrafi Kolokyumu, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Arka Oda’da yüz yüze gerçekleştirilecektir. Etkinlik ücretsizdir, yerler sınırlıdır ve rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.

Program detayları için tıklayın!

Tarkovsky: Zamanın İzleri

"Tarkovsky’nin ilk filmlerini keşfetmem, tam bir mucizeydi. Kendimi daha önceden hiç anahtarlarına ulaşamadığım bir kapının önünde buldum. Her zaman açıp ötesine geçmek istediğim bir kapı… Sonunda biri, nasıl söyleyeceğimi bilemediğim şeyleri ifade etmişti. Benim için Tarkovsky en büyük film yapımcısıdır.”

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!

Doğu’ya Yolculuk

10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.