Epigrafi Kolokyumu

Kolokyum

5 Mayıs 2023 / 10.00

Pera Müzesi, epigrafi alanında çalışan ya da bu alana ilgisi olan herkesin güncel gelişmelerden ve alandaki ilerlemelerden haberdar olabileceği ve bilgi alışverişinde bulunabileceği bir epigrafi kolokyumu düzenliyor.

Büyük ve zengin kültür mirasına sahip Anadolu’da Türk ve yabancı bilim insanlarının başkanlığında son yıllarda artan kazı ve yüzey çalışmaları, epigrafik materyalin daha sıklıkla gün yüzeyine çıkmasını olanak sağlıyor ve bu sayede pek çok müzede epigrafik malzemeler geçmişe oranla daha fazla çalışılıyor. Bütün bu çalışmaların doğal bir sonucu olarak hem Anadolu hem de Antikçağ Dünyası’na ilişkin bilgilerimiz her geçen yıl giderek artıyor.

Epigrafi alanında genç ve deneyimli profesyonelleri ve ilgilileri bir araya getiren Epigrafi Kolokyumu, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Arka Oda’da yüz yüze gerçekleştirilecektir. Etkinlik ücretsizdir, yerler sınırlıdır ve rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.

Program detayları için tıklayın!

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Sanat terapisi, sanat aracılığıyla ilişkilerin, düşüncelerin ve duyguların keşfedildiği bir terapi yöntemidir.

José Sancho’nun Yaşam Öyküsü

José Sancho Benito 18 Nisan 1935’te, Kosta Rika’nın Punteneras bölgesinde dünyaya geldi. Ailesi başkent San José’ye göçtü ve Sancho 1952 yılında buradaki Kosta Rika Lisesi’ni bitirdi. Daha sonra Kosta Rika Üniversitesi İktisadi Bilimler Okulu’nda eğitim görmeye başladı ve 1958 yılında iktisat bölümünden birincilikle mezun oldu.

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.