Frédéric Hitzel

Küratörle Sergi Turu

12 Kasım 2016 / 11:00

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlediği “Félix Ziem: Işık Denizinde bir Gezgin” sergisi kapsamında, serginin küratörü Frédéric Hitzel ile bir tur gerçekleştiriyor.

Frédéric Hitzel hakkında
Frédéric Hitzel doktorasını tarih alanında Paris IV-Sorbonne Üniversitesi’nde yaptı. Paris’te, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales’deki (EHESS) Türk Araştırmaları Merkezi’nde (CETOBAC) öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
Jacques Perrot ve Robert Anhegger’le birlikte Hatice Sultan ile Melling Kalfa Mektuplar (İstanbul, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2001); Mireille Jacotin’le birlikte Iznik. L’aventure d’une collection (Paris, RMN, 2005) ve François Georgeon’la birlikte Les Ottomans et le temps (Leiden, Brill, 2011) adlı kitapları kaleme aldı.

Dil Oğlanları ve Tercümanlar (İstanbul, Fransız Sarayı, 1995) ve Colors of the Orient, Arts and lifestyles in the Ottoman Empire (Bruxelles, Boghossian Foundation, 2010-2011) adlı sergilerin küratörlüğünü üstlendi.
Topkapı au Château de Versailles (Versailles Müzesi, 1999) ve Europalia Sanat Festivali Türkiye bünyesindeki Anatolia. Home of Eternity (Brüksel, 2015-2016) komitelerinin üyesidir.14. Uluslararası Türk Sanatı Kongresi’nin (Paris, 19-21 Eylül 2011) sekreterliğini yürütmüştür.

Couleurs de la Corne d’Or. Peintres voyageurs à la Sublime Porte (Paris, ACR, 2002) ve Artisans et commerçants du Grand Turc (Paris, Les Belles-Lettres, 2007) kitaplarının yazarıdır.

Rehberli Tur Ücreti: 30 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz)
Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden veya (0)212 334 99 24 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.

Etkinlik dili Fransızcadır, Türkçe ardıl çeviri olacaktır.

Félix Ziem

Pera Müzesi 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırladı. Ziem Müzesi ve Martigues Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen serginin küratörlüğünü Lucienne Del’Furia ve Frédéric Hitzel üstlendi.

Félix Ziem

Kendine Ait Bir Saha

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!

Kâhin Serenatları I İki Elli, Kübra Uzun

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ilk çalma listesi Kübra Uzun’un hazırladığı "İki Elli".

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.