Galeride Söyleşi: Coşar Kulaksız, Merih Akoğul

Söyleşi

10 Ocak 2014 / 19:00

Yıldız Moran: Zamansız Fotoğraflar sergisi kapsamında gerçekleşecek söyleşide sergi küratörü Coşar Kulaksız ve yazar Merih Akoğul, Yıldız Moran'ın Türk fotoğrafındaki yerini tartışacaklar. Konuşmacılar ayrıca, akademik eğitim almış ilk Türk kadın fotoğraf sanatçısı Yıldız Moran'ın çağına göre öncü duruşu ve deneyimlerini sergi mekanında fotoğraflarından örneklerle ele alacaklar.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Döküntü Müzesi  <br> Dayanita Singh

Döküntü Müzesi
Dayanita Singh

Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.