Galeride Söyleşi: Coşar Kulaksız, Merih Akoğul

Söyleşi

10 Ocak 2014 / 19:00

Yıldız Moran: Zamansız Fotoğraflar sergisi kapsamında gerçekleşecek söyleşide sergi küratörü Coşar Kulaksız ve yazar Merih Akoğul, Yıldız Moran'ın Türk fotoğrafındaki yerini tartışacaklar. Konuşmacılar ayrıca, akademik eğitim almış ilk Türk kadın fotoğraf sanatçısı Yıldız Moran'ın çağına göre öncü duruşu ve deneyimlerini sergi mekanında fotoğraflarından örneklerle ele alacaklar.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

İzlenimcilik ile Oryantalizm Arasında

On dokuzuncu yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.