Grafik Tasarımda Eğitim, Teknoloji ve Sanat
Uğurcan Ataoğlu, Utku Lomlu, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Özlem Mutaf Büyükarman

Çevrimiçi Söyleşi

30 Eylül 2021 / 19.00

Pera Müzesi, ulusal ve uluslararası eğitim kurumlarıyla iş birliği yaparak genç sanatçıların ve tasarımcıların çalışmalarını izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Yeditepe Üniversitesi’nin kuruluşunun 25. yılında, profesyonel sanatçı ve tasarımcılarla sanat ve tasarım öğrencilerin doğa-kent ilişkisi ve birey-toplum konularını tartışmaya açtığı Yüzleşme sergisi kapsamındaki etkinliklerde farklı disiplinlerden konuşmacılar bir araya geliyor.

“Grafik Tasarımda Eğitim, Teknoloji ve Sanat” başlıklı konuşma etkinliğinde grafik tasarımın geleceği, değişen teknolojilerin sanat ve tasarıma etkilerine odaklanılıyor; tasarım eğitimi üzerine düşünceler ve kişisel deneyimler yoluyla bu alanın mevcut durumu ve geleceğe dair öngörüler tartışılıyor.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili Türkçedir. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Süreli Sergi

Yüzleşme

Pera Müzesi, ulusal ve uluslararası eğitim kurumlarıyla iş birliği yaparak genç sanatçıların ve tasarımcıların çalışmalarını izleyiciyle buluşturmaya devam etti. Yeditepe Üniversitesi’nin kuruluşunun 25. yılında, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi mezun ve öğrencilerinin üretimlerinden oluşan, küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği Yüzleşme sergisi, profesyonel sanatçı ve tasarımcılarla sanat ve tasarım öğrencilerinin doğa-kent ilişkisi ve birey-toplum konularına dair soruları tartışmaya açtı. 

Yüzleşme

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.