İstanbul’dan Bizans’a: Yeniden Keşfin Yolları, 1800–1955 Sergi Turu

Sergi Turu

27 Ocak 2022 / 19:00
1 Mart 2022 / 19:00

Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün, Brigitte Pitarakis’in küratörlüğünde hazırladıkları İstanbul’dan Bizans’a: Yeniden Keşfin Yolları, 1800–1955 sergisi, Osmanlı başkentinin, bir bilim dalı olarak gelişmeye başlayan Bizans araştırmalarının şekillenmesindeki merkezi rolünü irdeliyor. Sergi kapsamında, serginin proje yöneticisi Gülru Tanman eşliğinde sınırlı sayıda katılımcıyla sergi turu gerçekleştiriliyor.

Gülru Tanman Hakkında
Bilkent Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nün ardından, Birmingham Üniversitesi’nde Bizans arkeolojisi ve sanat tarihi üzerine yüksek lisans yaptı. İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün yöneticisi, aynı zamanda enstitünün Bizans odaklı sergi, yayın ve sözel etkinliklerinde çalışıyor.

Rehberli Tur Ücreti: 50 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz) Kontenjanımız sınırlıdır. Tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

İstanbul’dan Bizans’a

İstanbul’dan Bizans’a

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…