Katherine Behar
“Optimistik Değil, Optimize”

Sanatçı Konuşması

8 Eylül 2016 / 18:30

Pera Müzesi 8 Eylül – 16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen Katherine Behar: Veri Girişi sergisi kapsamında Katherine Behar ile bir sanatçı konuşması düzenliyor. Behar bu konuşmada sergideki eserler üzerinden insan ve makine arasındaki dayanışma noktalarını araştırıyor ve bu ilişkilerde süregelen ırk, toplumsal cinsiyet ve sınıf dinamiklerinin izlerini sürüyor.

Katherine Behar hakkında
Günümüz dijital kültüründe toplumsal cinsiyet ve emek konularına odaklanan Katherine Behar’ın eserleri Kuzey Amerika ve Avrupa’da birçok festival, galeri ve performans mekânında sergilendi. Behar’ın son solo sergisi Katherine Behar: E-Waste (E-Atık), ilk olarak Kentucky Üniversitesi’nde ve ardından Boston Cyberarts Gallery’de gerçekleşti. 2005 yılından beri Marianne M. Kim ile teknolojikleşmiş çalışma, çöp kültür ve tüketimciliğin ırk ve toplumsal cinsiyeti nasıl etkilediğini sorgulayan “Disorientalism” (Dezoryantalizm) adlı bir performans ikilisi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Editörlüğünü Emmy Mikelson ile beraber yaptığı And Another Thing: Nonanthropocentrism and Art (Ve Başka Bir şey: İnsanmerkezsizcilik ve Sanat) ve Bigger than You: Big Data and Obesity (Senden Büyük: Büyük Veri ve Obezite) kitapları 2016 yılında punctum books tarafından yayımlandı. 2016 yılında University of Minnesota Press tarafından yayımlanacak olan Object-Oriented Feminism (Nesne Yönelimli Feminizm) kitabının editörlüğünü yaptı. Behar’ın biri Hunter College’dan Karışık Medya alanında, diğeri New York Üniversitesi’nden Medya Ekolojisi alanında olmak üzere iki yüksek lisans derecesi ve The School of the Art Institute of Chicago’dan güzel sanatlar lisans derecesi bulunuyor. Behar New York’ta yaşıyor ve halen Baruch College’da Yeni Medya Sanatları alanında Yardımcı Doçent olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik için yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, simültane tercüme yapılacaktır.

Katherine Behar: Veri Girişi

New York’ta yaşayan, heykel, performans ve video alanlarında çalışan sanatçı Katherine Behar’ın pratiğine genel bir bakış sunan sergi, insan ve teknolojinin, karmaşık ve bazen de isyan niteliğindeki bir arada yaşama yollarını konu etti ve çalışan bedenlerin tekrarlayıp duran ağır işlere nasıl karşı koyabileceklerini ele aldı.

Katherine Behar: Veri Girişi

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı.

Mütevazı Bir Evrenin Ontolojisi

Dört bölümlük ‘Söylenen Şeyler’ yazı serisinin sonuna geldik – bu hafta çömleğin kendisi dile geliyor, ve söyleyecek çok şeyi var!

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Şöyle bir proje hayal edin: Birisi çıkıp, Bergman filmlerinde, perdede yüzlere yakın plan yapılan dakikaları saysın, sonra da bu sayıyı onun tüm filmlerinin süresine oranlasın. Benim hissim o ki, ortaya hiç de azımsanamayacak büyüklükte bir oran çıkacaktır.