“Klasik Cumartesi”
Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar

Konser

14 Mayıs 2016 / 17:00

Pera Müzesi’nin, müzik yazarı Aydın Büke’nin sanat yönetmenliğinde düzenlediği ve farklı disiplinlerden beslenen “Klasik Cumartesi” serisinin bu sezon son konseri “Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar” 14 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’da gerçekleşiyor. 

Çağdaş müzik yapıtlarının bestelenmesine, yorumlanmasına, ses ve görüntü kayıtlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmayı, bu alanda bir araştırma ve iletişim ortamı oluşturmayı amaçlayarak kurulan Diskant Ensemble, Hasan Uçarsu, Deniz Arat, Onur Türkmen, Ahmet Altınel, Mehmet Nemutlu ve Nebojsa Jovan Zivkovic’in yapıtlarıyla Klasik Cumartesi’nin konuğu oluyor. Bu konserde seslendirilecek parçalar arasında iki de dünya prömiyeri var.

Diskant Ensemble
Ebru Mine Sonakın (Klarnet)
Çağlayan Çetin (Viyolonsel)
Esra Berkman (Kanun)
İpek Mine Sonakın (Arp)
Okan Akan (Vurma Çalgılar)
Yöneten:  Ahmet Altınel

Nebojsa Jovan Zivkovic (1962)
Pezzo da Concerta op.15 (Solo Trampet) (1987)
Deniz Arat (1978)
Shibboleth (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)
Onur Türkmen (1972)
Kanun ve Arp için Anımsamalar (2013)
Hasan Uçarsu (1965)
Eski İstanbul'un Arka Sokakları (Klarinet, Vurmalı, Arp, Kanun, Viyolonsel) (2001)
Onur Türkmen
Odalar (Viyolonsel-Arp) (2013)
Ahmet Altınel (1971)
Diferencias (Solo Arp) (2006)
Mehmet Nemutlu (1966)
Bulunmuş Nesneler (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)

Çalgıların yapım sürecinden, tablolardan ilhamla yapılan bestelere kadar birçok farklı temaya değinen “Klasik Cumartesi” konserleri Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta gerçekleştirilmekte.

20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Konser başladıktan sonra içeri izleyici alınmayacaktır.

Etkinlik broşürü için tıklayınız.

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Stefan Hablützel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.

José Sancho’nun Yaşam Öyküsü

José Sancho’nun Yaşam Öyküsü

José Sancho Benito 18 Nisan 1935’te, Kosta Rika’nın Punteneras bölgesinde dünyaya geldi. Ailesi başkent San José’ye göçtü ve Sancho 1952 yılında buradaki Kosta Rika Lisesi’ni bitirdi. Daha sonra Kosta Rika Üniversitesi İktisadi Bilimler Okulu’nda eğitim görmeye başladı ve 1958 yılında iktisat bölümünden birincilikle mezun oldu.