Sergi Turu
26 Mayıs 2023 / 19.00
Osmanlı döneminde İznik’ten sonra en önemli seramik üretim merkezi olan Kütahya, bu sanatı geleneksel yöntemleriyle günümüze dek yaşatmış bir kenttir. 18. yüzyılda en yetkin örneklerini veren, daha sonra üretim ve çeşitliliğin azalmasıyla gerileyen Kütahya çiniciliği, 19. yüzyıl sonlarında yeniden canlanmış, İznik ve Çanakkale çiniciliği arasında bir çizgide “kent sanatı” olarak, zengin ürün yelpazesi ve sürekliliğiyle Osmanlı sanat mozaiğinin önemli parçaları arasında yer almıştır.
Rehberli turda Kahve Molası sergisi ve Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu'nda bulunan eserler üzerindeki motifler aracılığıyla Osmanlı'daki sosyal, kültürel ve toplumsal hayat inceleniyor. Katılımcılar, sergide bulunmayan eserleri görme fırsatı yakalıyor.
Sergi turuna katılan misafirlerimize Pera Cafe’de Türk kahvesi ikramımızdır.
30 dk sürecek rehberli tur ücretsizdir ve dili Türkçedir. Kontenjanımız sınırlıdır. Tura katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Süreli Sergi
“Sihirli Meyve” olarak Etiyopya’da keşfedilen ve 15. yüzyılda Yemen’den Osmanlı topraklarına ulaşan kahve, kısa zamanda yaygınlaşmış, itibarlı bir içecek olarak sarayda ve zengin evlerinde yerini almış, etrafında ritüeller şekillenmeye başlamış ve sosyal hayatın gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Özge Baykan Calafato’nun öyküsü “Cihangir” ile devam ediyor! Dört hafta boyunca devam eden bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 80 TL
İndirimli: 40 TL
Grup: 60 TL (toplu 10 bilet ve üstü)