Mark Požlep: Cennetten de Garip

Performans

10 Kasım 2016 / 18:45

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinde yer alan Cennetten de Garip adlı video ve yerleştirme çalışması kapsamında Mark Požlep ve piyanisti bir dinleti performansı gerçekleştiriyor. Proje, eski Yugoslavya’nın altı ülkesinde, Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan’da bulunan huzurevlerinde verilen yedi günlük bir konser turnesi olarak gerçekleştirilmişti. Repertuvar 1950 ve 60’larda Yugoslav popüler müziğine damgasını vurmuş yedi şarkıdan oluşuyor.

Pera Café’de gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Pera Müzesi, Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırladı.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Pera Müzesi, 2014′ten bu yana eleştiri ve inceleme yazılarının yanı sıra çeviriler aracılığıyla internet mecralarında nitelikli ve kapsamlı bir kültür gündeminin izini süren vesaire iş birliğiyle yeni bir yazı sunuyor.  Keyifli okumalar dileriz!

Hafıza  Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Hafıza Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Her hafıza bir iç hikâyeyi anlatır; her koleksiyonun da bir iç hikâyesi vardır. Koleksiyon; sanatçı, izleyici, koleksiyoner gibi pek çok farklı hafızanın, hikâyenin birbiri içine geçtiği yerdir.

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Osmanlı İmparatorluğu’nun son iki yüzyılı boyunca Türkiye topraklarını ziyaret etmiş, eserlerinde Türk konularını işlemiş sanatçılar arasında bazıları çok özel bir yere sahiptir.