Müzede 3 Günlük Macera!

Pera Eğitim

23 Nisan 2015 / 11:00

Pera Eğitim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor. “Müzede 3 Günlük Macera!” adlı programda çocuklar yaratıcı ve ücretsiz etkinliklerle müzeyi yaşayan bir mekan olarak deneyimleyecek.

İpuçlarıyla Rehberli Tur

Çocuklar, 23 Nisan Perşembe günü, “Alberto Giacometti” ve “Hayat Kısa, Sanat Uzun” sergilerini, 24 Nisan Cuma günü ise “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri”, “Kahve Molası” koleksiyon sergilerini Pera Eğitim’in rehberleri eşliğinde gezecek. Sergi turu boyunca çocuklar Pera Müzesi’nin kendileri için hazırladığı el yapımı defterlere, takip ettikleri ipuçlarını çizerek hem kendi yeteneklerini hem de müzedeki birbirinden önemli eseri keşfedecekler.

Bütün Müzede Yaratıcı Drama

Pera Eğitim, Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Çocuk Akademisi işbirliğiyle 25 Nisan Cumartesi günü “Kat Kat Sanat” adlı bir yaratıcı drama atölyesi düzenleyecek. Atölyede, çocuklar doğaçlama ve oyunla, Pera Müzesi’nin bütün sergilerini gezecek.

Etkinlikler ücretsizdir, rezervasyon alınmaktadır.
Detaylı bilgi:
 egitim@peramuzesi.org.tr

“İpuçlarıyla Rehberli Tur”

23 Nisan 2015

Süreli Sergiler: Alberto Giacometti & Hayat Kısa Sanat Uzun

Tur Saatleri
11:00-12:30 (Kontenjanımız dolmuştur.)
14:00-15:30 (Kontenjanımız dolmuştur.)
16:00-17:30 (Kontenjanımız dolmuştur.)

Yaş Grubu: 7-12
Kontenjan: 15 kişi

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.

Kadınlar tenisinin çehresini değiştiren kız kardeşler

Kadınlar tenisinin çehresini değiştiren kız kardeşler

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ikinci yazılarında Venus ve Serena belgeselini ele alıyor. Serinin bu ikinci yazısı Bawer Çakır’ın kaleminden!

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.