Pera’da Camerata
Hakan Ali Toker

Konser

25 Ocak 2020 / 17.00


Klasik Batı Müziği, Türk Müziği ve cazla içli dışlı piyanist, besteci Hakan A. Toker bu kez türk Halk Müziği ve Barok Müziği bir araya getiriyor. Türünün ilk örneği olacak bu konserde dinleyiciler iki farklı “eski" birleşiminden doğan yepyeni bir üretime tanıklık edecek.

Üretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyenler içinse konserden önce “Atölyede Sohbet” sınırlı sayıda müzikseveri bekliyor. Ocak ayı etkinliğinde Hakan Ali Toker gelenek ve yenilik arasındaki kopmaz bağlar üzerine odaklanacak.

16.00 - 16.45 Atölyede Sohbet
17.00 - 18.00 Konser 

Hakan Ali Toker

1976 doğumlu, Hakan A. Toker, ilk piyano derslerini Meral Hamamioğlu’ndan aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda resmi müzik eğitimine başladı. 1997’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki öğrenimini yarıda keserek ABD’ye gitti ve Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi klasik piyano ve kompozisyon bölümlerinden lisans derecesiyle mezun oldu. Bu kurumda caz ve elektronik müzik de çalıştı. Resmi öğreniminin yanı sıra, doğaçlama ve Türk müziği gibi konularda büyük ölçüde kendi kendini yetiştirdi.

ABD’de Salaam, Orquesta son, Silk Road gibi dünya müziği gruplarıyla konser, albüm ve atölye çalışmaları yürüttü; bununla birlikte solo etkinliklerini sürdürdü, doğaçlama resitaller yaptı, sessiz filmlere müzik yaptı ve pek çok özgün projede yer aldı. 2006’da Türkiye’ye döndükten sonra Tanini, Yıldız İbrahimova, Dilek Türkan, Abra gibi gruplar ve sanatçılarla çalıştı; Toker Trio, Caz Faslı, Şehir Hayatı, Senfonik Fasıl, Aşk Valsleri, Toker Klasikleri Kurcalıyor, Evlerinin Önü Klavsen gibi yeni projeler üretti ve uluslararası konser, albüm ve eğitim çalışmalarını sürdürdü.

2013'te 1. Mersin Kültür Festivali kapsamında “Yaşayan Değerlerimiz” ödülüne layık görüldü. 2019’da ABD’de çıkan “Toker Messing Around” albümüyle “Global Music Awards” ödülüne layık görüldü. Klasik Batı müziği, Türk müziği, caz ve türlü dünya müzikleri alanlarında çalışmakta olan sanatçı, bu türlerin her birinde konser, albüm, beste ve düzenleme çalışmalarını sürdürmekte. Bugüne kadar 28 ülkede konser verdi. Altında imzası bulunan 18 albümden 6’sı kendi özgün çalışmalarını içermektedir.

40 TL olan konser biletleri Biletix’ten ve konser günü Pera Müzesi’nden temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. 



Teşekkürler

Kapriçyolar

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı. 

Bulanık Hatıralar <br> Andra Ursuta

Bulanık Hatıralar
Andra Ursuta

Dışsal tarihsel gerçeklikler ile evin içsel mekânı arasında bir bağlantı vardır. Mimari, kişisel eşyalar, tasarım ve işlevsel düzenlemeler ve planlar: Tüm bunlar özgün kişisel tarihleri ve politik uğrakları yansıtır. 

Dünyadan Güncel Seramikler: 10 Sanatçı, 10 Yapıt

Dünyadan Güncel Seramikler: 10 Sanatçı, 10 Yapıt

Dünyanın önde gelen güncel seramik sanatçılarının yapıtlarından bir seçkiyi paylaşıyoruz. Seramik geleneksel olarak işlevsel ya da dekoratif nesneler için kullanılsa da, son dönemde güncel sanatçıların da odağına aldığı bir malzeme haline geldi.