Pera’da Camerata
Opera Trio

Konser

22 Şubat 2020 / 17.00

Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlenen “Pera’da Camerata” konser serisinin son performansında Opera Trio, 22 Şubat Cumartesi günü saat 17.00’de dinleyiciyle buluşuyor. Repertuvarlarında opera, operet, müzikal ve Türkiye’de üretilmiş eserlerin yer aldığı Opera Trio, bu kez Tanzimat döneminde Pera’da sergilenen operalardan çeşitli eserleri dinleyicilerle buluşturacak.

Üretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyenler içinse konserden önce “Atölyede Sohbet” sınırlı sayıda müzikseveri bekliyor. Serinin son etkinliğinde Opera Trio ekibi Tanzimat Dönemi’nden itibaren Pera'da gerçekleşen opera temsillerini konu edip, gelen opera grupları, sergilenen eserler üzerine bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar.

16.00 - 16.45 Atölyede Sohbet
17.00 - 18.00 Konser 

Opera Trio

Dilruba Akgün, Soprano
Caner Akın,Tenor
Caner Akgün, Bariton

Fügen Yiğitgil, Piyano

Program

Largo al factotum Sevil Berberi Operası Figaro'nun aryası G.Rossini
La donna e mobile Rigoletto Operası Dük'ün aryası G.Verdi 
Saper vorreste Maskeli Balo Operası Oscar'ın aryası G.Verdi 
Dunque io son Sevil Berberi Operası Figaro ve Rosina düeti G.Rossini
Ah, si tremendo Belisario Operası Alamiro'nun aryası G.Donizetti 
Il balen del suo sorriso Il Trovatore Operası Conte di Luna Arya       G.Verdi 
Merce dilette amiche I Vespri Siciliani Operası Elena'nın aryası G.Verdi  
Lunge da lei... De miei bollenti spiriti La Traviata Operası Alfredo'nun aryası G.Verdi 
Di Provenza il mar La Traviata Operası Giorgio Germont'un aryası G.Verdi 
Addio del passato La Traviata Operası Violetta'nın aryası G.Verdi 
Brindisi La Traviata Operası Alfredo ve Violetta düeti G.Verdi 

 

Opera Trio hakkında

Opera Trio Kasım 2014 tarihinde kuruldu. Dilruba Akgün (Soprano), Caner Akın (Tenor), Caner Akgün’den (Bariton) oluşan Opera Trio piyano veya orkestra eşliğiyle performanslarını sergilemektedir. Türk bestecilerinin yeni eseri, Türkiye prömiyerleri veya bir fikir üzerine kurgulanmış konser projelerini değerlendiren grup birçok festival, konser ve organizasyonda yer almıştır.

40 TL olan konser biletleri Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi’nden temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.