Pera Klasikleri: Bahar Müzikleri
Lepidus Ensemble

Konser

8 Nisan 2023 / 20.00

Pera Klasikleri, Nisan programında günümüzün sevilen ve başarılı topluluklarından Lepidus Ensemble’ı ağırlıyor. 

Lepidus Ensemble, Bahar Müzikleri konserinde Mozart ve Beethoven’ın yaylı kuartet eserlerini seslendirecek. Oryantalist Resim Koleksiyonu “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor. 

125 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirimli uygulanmaktadır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasız olup yaklaşık 1 saat sürmektedir. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilirler.

Lepidus Ensemble
Yonca Sülün (Keman)
Aslı Erdal (Keman)
Öykü Koçoğlu (Viyola)
Çağlayan Çetin (Viyolonsel) 

Lepidus Ensemble
Lepidus Ensemble, 2011 yılında asil üyeleri olan Öykü Koçoğlu ve Hande Küden tarafından “yaylı çalgılar dörtlüsü” olarak kurulmuştur. Yurt içi ve ağırlıklı olarak yurt dışı konserlerine Hande Küden ve Öykü Koçoğlu ile birlikte “Lepidus Quartet” olarak devam eden Lepidus, Hande Küden’in kariyerine Berlin Filarmoni Orkestrası üyesi olarak Almanya’da devam etmesi üzerine konser ve projelere “ensemble” olarak devam etme kararı almıştır.

Lepidus, ilk konserini Ankara Üniversitesi’nde gerçekleştirdikten sonra 2012 yılında İzmir Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Prof. Lucas David, Dr. Kürşad Terci, Christos Grimpas, Yorgos Kanalidis, Vittorio Bresciani, Nicos Zafranas, Francesco Diodovich’ın oluşturduğu jürinin görev yaptığı oda müziği yarışmasında Birincilik Ödülü aldı; İngiltere ve İtalya’da konser verme hakkı kazandı.

Borusan Müzik Evi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi, Notre Dame de Sion Konser Salonu, İş Sanat, Akbank Sanat, Akbank Caz Festivali, Çukurova Üniversitesi Yalçın Yüreğir Salonu, Sabancı Üniversitesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi, Tekfur Sarayı, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Kadıköy Belediyesi Kalamış Festivali, İKSV bünyesinde Hillside ve Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde konserler verdi. 2012 yılında Güney Kore’de iki konser vererek ülkemizi temsil etti. Gülsin Onay ile konser vermek üzere Sırbistan’a davet edildi.

2017 yılında Lila Müzik etiketiyle sunulan “From Istanbul” albümünde Jeremy Woodruff’un “Occupation for String Quartet” başlıklı çağdaş eserini yorumladı. 2021 yılında, İspanya tarafından organize edilen “Eurocities Erken Dönem Müzik Günü” projesi kapsamında Türkiye adına yer aldı.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Portreler, kaçınılmaz olarak toplumsal tanınmaya ve ideolojik değişikliklere tabidir. Bu alanda yer alan eserler, toplumsal cinsiyet ve ırka ilişkin kültürel uzlaşımların yanı sıra film yıldızlarının imajlarında işleyişte olan estetik stratejileri sorguluyor.