Pera Klasikleri: Bahar Müzikleri
Lepidus Ensemble

Konser

8 Nisan 2023 / 20.00

Pera Klasikleri, Nisan programında günümüzün sevilen ve başarılı topluluklarından Lepidus Ensemble’ı ağırlıyor.

Lepidus Ensemble, Bahar Müzikleri konserinde Mozart ve Beethoven’ın yaylı kuartet eserlerini seslendirecek. Oryantalist Resim Koleksiyonu “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

125 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirimli uygulanmaktadır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasız olup yaklaşık 1 saat sürmektedir. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilirler.

Lepidus Ensemble
Yonca Sülün (Keman)
Aslı Erdal (Keman)
Öykü Koçoğlu (Viyola)
Çağlayan Çetin (Viyolonsel)

Lepidus Ensemble
Lepidus Ensemble, 2011 yılında asil üyeleri olan Öykü Koçoğlu ve Hande Küden tarafından “yaylı çalgılar dörtlüsü” olarak kurulmuştur. Yurt içi ve ağırlıklı olarak yurt dışı konserlerine Hande Küden ve Öykü Koçoğlu ile birlikte “Lepidus Quartet” olarak devam eden Lepidus, Hande Küden’in kariyerine Berlin Filarmoni Orkestrası üyesi olarak Almanya’da devam etmesi üzerine konser ve projelere “ensemble” olarak devam etme kararı almıştır.

Lepidus, ilk konserini Ankara Üniversitesi’nde gerçekleştirdikten sonra 2012 yılında İzmir Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Prof. Lucas David, Dr. Kürşad Terci, Christos Grimpas, Yorgos Kanalidis, Vittorio Bresciani, Nicos Zafranas, Francesco Diodovich’ın oluşturduğu jürinin görev yaptığı oda müziği yarışmasında Birincilik Ödülü aldı; İngiltere ve İtalya’da konser verme hakkı kazandı.

Borusan Müzik Evi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi, Notre Dame de Sion Konser Salonu, İş Sanat, Akbank Sanat, Akbank Caz Festivali, Çukurova Üniversitesi Yalçın Yüreğir Salonu, Sabancı Üniversitesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi, Tekfur Sarayı, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Kadıköy Belediyesi Kalamış Festivali, İKSV bünyesinde Hillside ve Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde konserler verdi. 2012 yılında Güney Kore’de iki konser vererek ülkemizi temsil etti. Gülsin Onay ile konser vermek üzere Sırbistan’a davet edildi.

2017 yılında Lila Müzik etiketiyle sunulan “From Istanbul” albümünde Jeremy Woodruff’un “Occupation for String Quartet” başlıklı çağdaş eserini yorumladı. 2021 yılında, İspanya tarafından organize edilen “Eurocities Erken Dönem Müzik Günü” projesi kapsamında Türkiye adına yer aldı.

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi?

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi? “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz.