Pera Klasikleri: Barok’tan Günümüze Titreşimler
Minerva Duo

Konser

9 Mart 2024 / 19.30

Pera Klasikleri, Mart konserinde Minerva Duo'yu ağırlıyor! "Baroktan Günümüze Titreşimler" temasıyla iki kadın müzisyen Nihan Atalay Curti ve Gözde Yaşar'ın aynı sahneyi paylaştığı ve Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edilen konserde Marin Marais’ten Heitor Villa-Lobos’a kadar pek çok bestecinin eserleri seslendirilecek. 

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

260 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasızdır, yaklaşık 1 saat sürer. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Minerva Duo
Nihan Atalay Curti (Flüt)
Gözde Yaşar (Viyolonsel)

Roma mitolojisindeki akıl ve sanat tanrıçası Minerva'dan ilham alan Minerva Duo, uluslararası ödüllere sahip barok flüt sanatçısı Nihan Atalay Curti ile Amerika'daki başarılı müzik çalışmalarının ardından ülkemizin önemli viyolonsel sanatçıları arasında yer alan Gözde Yaşar'ı bir araya getiriyor. Minerva Duo, tarihten günümüze uzanan müziğin evrensel dilini iki usta kadın müzisyenin sahnedeki kusursuz uyumu ile dinleyicilerle buluşturuyor.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli <br> Doğu Yücel

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli
Doğu Yücel

Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık. 

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.