Pera Klasikleri
Pera’da Yeni Yıl : Golden Horn Brass

Konser

14 Ocak 2023 / 19.30

Pera Müzesi, 2023 yılını Pera Klasikleri klasik müzik programı ile karşılıyor. Serinin ilk konseri Pera’da Yeni Yıl ile Türkiye’nin en uzun soluklu nefesli beşlisi Golden Horn Brass’ı ağırlıyor.

Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisinin yer aldığı kattagerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

125 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir.
Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır.

Etkinlik 7 yaş ve üzeri misafirlerimizin katılımına uygundur, 7-12 yaş arasındaki dinleyicilerimiz etkinliğe bir yetişkinle beraber katılabilir.

Golden Horn Brass
Begüm Gökmen (Korno)
Julian Lupu (Trompet)
Renato Lupu (Trompet)
Sinan Şirin (Tuba)
Emre Berbergil (Trombon)

Golden Horn Brass Hakkında 
2004 yılında Begüm Gökmen’in kurduğu ve faaliyetlerini bugüne dek kesintisiz sürdürmeyi başaran, Türkiye'nin en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass (GHB) topluluğu, 2014 yılında Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Oda Müziği Topluluğu" kategorisinde "Birincilik Ödülü"ne layık görüldü. Ülkemizin bu alanda en önde gelen temsilcisi olan topluluk, yurt içindeki sayısız konserlerinin yanı sıra yurt dışında da prestijli organizasyonlarda, ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Üyeleri, her biri kendi alanında usta birer müzisyen, solistliklerinin yanında deneyimli birer orkestra elemanı ve eğitimci olan topluluk, kornoda Begüm Gökmen, trompette Julian Lupu ve Renato Lupu, trombonda Emre Berbergil ve tubada Sinan Şirin'den oluşuyor.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.