Pera Klasikleri
Pera’da Yeni Yıl : Golden Horn Brass

Konser

14 Ocak 2023 / 19.30

Pera Müzesi, 2023 yılını Pera Klasikleri klasik müzik programı ile karşılıyor. Serinin ilk konseri Pera’da Yeni Yıl ile Türkiye’nin en uzun soluklu nefesli beşlisi Golden Horn Brass’ı ağırlıyor.

Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisinin yer aldığı kattagerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

125 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir.
Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır.

Etkinlik 7 yaş ve üzeri misafirlerimizin katılımına uygundur, 7-12 yaş arasındaki dinleyicilerimiz etkinliğe bir yetişkinle beraber katılabilir.

Golden Horn Brass
Begüm Gökmen (Korno)
Julian Lupu (Trompet)
Renato Lupu (Trompet)
Sinan Şirin (Tuba)
Emre Berbergil (Trombon)

Golden Horn Brass Hakkında
2004 yılında Begüm Gökmen’in kurduğu ve faaliyetlerini bugüne dek kesintisiz sürdürmeyi başaran, Türkiye'nin en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass (GHB) topluluğu, 2014 yılında Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Oda Müziği Topluluğu" kategorisinde "Birincilik Ödülü"ne layık görüldü. Ülkemizin bu alanda en önde gelen temsilcisi olan topluluk, yurt içindeki sayısız konserlerinin yanı sıra yurt dışında da prestijli organizasyonlarda, ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Üyeleri, her biri kendi alanında usta birer müzisyen, solistliklerinin yanında deneyimli birer orkestra elemanı ve eğitimci olan topluluk, kornoda Begüm Gökmen, trompette Julian Lupu ve Renato Lupu, trombonda Emre Berbergil ve tubada Sinan Şirin'den oluşuyor.

Bebek Kral

Kundakta çocuk resimlerine, halk büyük bir ilgi gösteriyordu. Kundaklama, neredeyse doğumdan hemen sonra başlıyordu.

Zamane Öyküleri: Kömür <br> Pelin Buzluk

Zamane Öyküleri: Kömür
Pelin Buzluk

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Pelin Buzluk’un öyküsü "Kömür" ile başlıyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle! “The Komodo Ejderha”

Pera Öğrenme’nin Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında ve müzik terapisti Danny Lundmark eğitmenliğinde gerçekleştirilen, 7-14 yaş grubuna yönelik “Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!” atölyesinde çocuklar kendi şarkılarını bestelediler!