Pera Klasikleri: Yeni Yıl
Borusan Quartet

Konser

13 Ocak 2024 / 19.30

Pera Klasikleri, 2024'ün ilk konserinde Borusan Quartet'i ağırlıyor. "Yeni Yıl" temalı konser programı; Mozart, Schubert ve Piazzolla'nın eserlerinden oluşuyor.

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

260 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasız olup yaklaşık 1 saat sürmektedir. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Borusan Quartet
Esen Kıvrak (Keman)
Nilay Sancar (Keman)
Efdal Altun (Viyola)
Nil Kocamangil (Viyolonsel)

2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan topluluk Alban Berg Quartet, Julliard Quartet, Gürer Aykal, Joshua Epstein ve Maxim Vengerov gibi topluluk ve sanatçıların ustalık sınıfı çalışmalarına katıldı. Borusan Sanat’ın İsviçre’deki Maggini Vakfı ile yaptığı iş birliği sonucu özel enstrümanlarla müzik yapma olanağına sahip oldu.

İstanbul’daki Süreyya Operası’nda sürdürdükleri düzenli sezon konserlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdikleri turnelerle de dikkat çeken Borusan Quartet; Rheingau, Schleswig-Holstein, Merano, Mozart, Napfilon, Bodensee, West Cork, Europalia, Mersin, Bodrum, İstanbul ve Ankara müzik festivallerine katıldı; Tonhalle (Zürih), Carnegie Hall (New York), Konzerthaus (Viyana), Concertgebouw (Amsterdam), Philharmonie de Paris (Paris), Le Corum (Montpellier), Schloss Elmau (Münih), L’arsenal (Metz), G. Verdi Hall (Milano) ve Musikverein (Viyana) gibi seçkin salonlarda konserler verdi. Solo resitallerinin yanı sıra Borusan İstanbul Filarmoni, Bilkent Senfoni, Orchestra’Sion, Orkestra Akademik Başkent, Samsun Opera, İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Antalya devlet senfoni orkestraları ile de solist olarak çaldılar.

Büyük K’nın serüveni

16 Kasım 2018 tarihinde Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu, Uluslararası Birimler Sistemi’ni (SI) gözden geçirmek amacıyla 26.’sı düzenlenen Ağırlık ve Ölçüler Konferansı’nda bir araya geldi. Konferansın sonuncunda, 60 üye ülkenin oylamasıyla 7 temel ölçü biriminin 4’ünün tanımı değişti. Kütle birimi olan kilogram da bunlardan bir tanesi. Sürecin temel noktalarını açıklamadan önce kilogramı ve tarihini yakından tanıyalım.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!