Petros Markaris ve Hüseyin Karabey ile Ustalık Sınıfı
Romanı Senaryoya Uyarlama Yolculuğu

Konuşma

7 Aralık 2024 / 12.00

Ünlü yazar, senarist ve Theo Angelopoulos'un uzun süreli çalışma arkadaşı Petros Markaris, ödüllü yönetmen Hüseyin Karabey’le, roman ve senaryo yazmak arasındaki benzerlik ve farklılıkların yanı sıra kitaplarının beyazperdeye uyarlanmasının bir yazar için ne anlama geldiğini tartışıyor.

Etkinlik ücretsizdir, Yunanistan Sineması Günleri kapsamında Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleşecektir. Rezervasyon alınmamaktadır.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

İzlenimcilik ile Oryantalizm Arasında

İzlenimcilik ile Oryantalizm Arasında

On dokuzuncu yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. 

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı.