Rebecca Horn’un Sunumu

Söyleşi

31 Ekim 2013 / 18:30

Rebecca Horn rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe katılamıyor.
Sunumu sanatçının oğlu ve filmlerinin de müziklerini yapan Hayden Chisholm gerçekleştirecek.

Pera Film, Goethe Enstitüsü İstanbul işbirliğiyle yaratıcı ve çok yönlü Alman sanatçı Rebecca Horn’un iki filmini sunuyor. Gösterimler kapsamında sanatçı bir sunum da yapacak.

Rebecca Horn’un sanatında heykel ve filmin buluşması önemli bir yer tutuyor. Sanatçının enstalasyonları, nesneleri ve filmleri çizgisel bir mantıkla ilerlemeyen bir öykü anlatıyorlar. Bunlar, film sırasında okunan son derece duygusal temelli metinler olarak sergideki nesnelere eşlik eden birer şiirsel anlatı olarak da düşünülebilir. Horn’un kendi yaratısı olan nesneler ise film sahnelerindeki öyküleri hem yansıtarak hem yorumlayarak çifte bir işlev görüyorlar; ayrıca yepyeni sanatsal yansımalara bir kapı aralıyorlar.

Küçük Farklılıkların Kibri

Grayson Perry sergisinde yer alan Küçük Farklılıkların Kibri, 2012’de tamamlanmış altı büyük halıdan oluşan, zevkin ve sınıfın Britanyalılar üzerindeki büyüleyiciliğini araştıran bir seridir.

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Şöyle bir proje hayal edin: Birisi çıkıp, Bergman filmlerinde, perdede yüzlere yakın plan yapılan dakikaları saysın, sonra da bu sayıyı onun tüm filmlerinin süresine oranlasın. Benim hissim o ki, ortaya hiç de azımsanamayacak büyüklükte bir oran çıkacaktır.

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.