Renkler, Sorular, Aksiyon!
Babalar Günü’ne Özel Oyun Tasarımı

Pera Öğrenme

21 Haziran 2020

Pera Müzesi Öğrenme Programları Babalar Günü kapsamında “Renkler, Sorular, Aksiyon” isimli bir oyun tasarımı etkinliği sunuyor. Bu masa oyununu çocuklar ve babalar yaratıyor ve tüm aile birlikte oynayabiliyor.

Babalar Günü’nü tüm ailenin hep beraber oynayabileceği bir masa oyunuyla kutluyoruz. Çocuklar ve babalar önce bu masa oyununu kâğıt, kalem vb. malzemeler kullanarak hazırlıyor. Bitiş karesine ilk ulaşanın kazandığı oyunda koleksiyonlarımızdan ilhamla hazırlanmış soru kartları ve harekete davet eden aksiyon kartları da var.

Pera Öğrenme ekibi; çocukları ve babaları, birlikte tasarladıkları oyunu sosyal medyada #PeraÖğrenme etiketiyle paylaşmaya davet ediyor!

Malzemeler
Beyaz Kağıt (en az 50x50cm büyüklüğünde)
Makas
Rengarenk Keçeli Kalemler
Turuncu Karton
Yeşil Karton
El İşi Kağıdı (iki farklı renkte)
Bant

Web Sitemizden İndirebileceğiniz İçerikler
Oyun kuralları
Adım adım oyun hazırlama kılavuzu
Soru kartları içerikleri
Sorularla ilgili görseller
Aksiyon kartları içerikleri

İndirmek için tıklayın!

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Sanat terapisi, sanat aracılığıyla ilişkilerin, düşüncelerin ve duyguların keşfedildiği bir terapi yöntemidir.