Suzan Avcı ve Murathan Mungan

Festival Sohbetleri

13 Nisan 2016 / 16:30

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. Suzan Avcı ve Murathan Mungan'ı bir araya getiren “Festival Sohbetleri” etkinliği 13 Nisan Çarşamba günü 16:30’da gerçekleşiyor.

Yeşilçam’ın en parlak döneminin gişe rekorları kıran melodramlarında yardımcı rolleriyle izleyicinin sevgisini kazanan Suzan Avcı şair, yazar ve oyun yazarı Murathan Mungan'la festival sohbetinde bir araya geliyor. Bu yıl festivalin Sinema Onur Ödülü’nü alacak olan Suzan Avcı dönemin sinema anlayışıyla birlikte Yeşilçam kariyerini, filmlerini ve isimlerini anlatacaklar.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.