Suzan Avcı ve Murathan Mungan

Festival Sohbetleri

13 Nisan 2016

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. Suzan Avcı ve Murathan Mungan'ı bir araya getiren “Festival Sohbetleri” etkinliği 13 Nisan Çarşamba günü 16:30’da gerçekleşiyor.

Yeşilçam’ın en parlak döneminin gişe rekorları kıran melodramlarında yardımcı rolleriyle izleyicinin sevgisini kazanan Suzan Avcı şair, yazar ve oyun yazarı Murathan Mungan'la festival sohbetinde bir araya geliyor. Bu yıl festivalin Sinema Onur Ödülü’nü alacak olan Suzan Avcı dönemin sinema anlayışıyla birlikte Yeşilçam kariyerini, filmlerini ve isimlerini anlatacaklar.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Venedik Ressamı

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyor.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton

Pera Müzesi Blog’un Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABISAD) iş birliğiyle sunduğu “Gece Yarısı Hikayeleri”, bu kez de “Tekno-Distopya” serisiyle devam ediyor! FABİSAD üyesi yazarların Pera Müzesi’nin Katherine Behar: Veri Girişi sergisindeki eserlerden ilhamla yazdıkları hikâyeler sergi boyunca yayınlanacak!

Pablo Picasso Kimdir?

25 Ekim 1881’de Malaga, İspanya’da doğan Pablo Picasso’nun tam ismini yazmak yaklaşık iki satırınızı alıyor: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.