Yaratıcı Kültür Endüstrileri ve Müzeler

Çevrimiçi Seminer

15 Ekim - 12 Aralık 2022

Pera Müzesi ile Creative Business Network iş birliğinde, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa koordinasyonunda yürütülen InnoMaDE (Dijital Bir Avrupa için Yenilikçi Müzeler) projesi, müzelerin yaratıcı kültür endüstrileri ile bağlantısına dikkat çekmek amacıyla çevrimiçi seminerler sunuyor.

15 Ekim – 12 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek çevrimiçi seminerler çerçevesinde yeni teknolojilerden tasarım odaklı düşünmeye, modadan sinema ve görsel sanatlara, dans terapisinden çizgi roman ve oyunlaştırmaya kadar birçok farklı alanda yaratıcı kültür endüstrileri ile ilişkili bireysel yaratıcılık, yetenek ve beceriye dayanan, iş olanakları potansiyeli oluşturan ve ekonomik büyümeyi hızlandırıcı konular üzerine konuşulacak.

Detaylı program için buraya tıklayınız.

Kayıt formunu doldurmak için buraya tıklayınız.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir. Her etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür belgesi iletilecektir.

InnoMaDE projesi Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından desteklenmektedir.

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri:  Cadıların Güneşi <br> Mehmet Berk Yaltırık

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Cadıların Güneşi
Mehmet Berk Yaltırık

Eylül güneşi altında, ziyadesiyle kızgın sac misali ateş saçan kayalıklardan geçiyorum. Uzaktan uzağa fark edilen çizgiler ve çatlamış kayalar haricine tek bir ağaç, tek bir ot yok.

Pera Müzesi ve Vikipedi İşbirliğiyle #VikiPera Projesi Hayata Geçti!

Pera Müzesi’nin uluslararası alanda internetin en kapsamlı web ansiklopedisi Vikipedi işbirliğiyle gerçekleştirdiği dijital proje #VikiPera hayata geçti.