Yazar-Editör Sohbetleri
Ayşegül İldeniz ile Cem Erciyes

Konuşma

27 Mayıs 2025 / 18.00

Pera Müzesi ve Atlas Publishing Lab iş birliğiyle düzenlenen Yazar-Editör Sohbetleri’nin Mayıs etkinliğinde,yapay zekâ ve gelecek vizyonu konularında öncülük eden küresel teknoloji lideri Ayşegül İldeniz ile Doğan Kitap Yayın Direktörü Cem Erciyes bir araya geliyor. 

Konuşmacılar, İldeniz’in Doğan Kitap’tan çıkan kitaplarının da konusu olan ilham dolu kariyeri ile teknoloji alanındaki birikimi üzerine sohbet ediyor.  

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.  

Ayşegül İldeniz Hakkında 
Silikon Vadisi’ne uzanan yaşam yolculuğu boyunca birçok insanın hayatını değiştirmiş, inovasyon, yapay zekâ, teknoloji, gelecek vizyonu konularında öncülük etmiş küresel bir teknoloji lideri. Fast Company tarafından dünyanın en yaratıcı ilk 100 kişisinden biri seçilen İldeniz (2015), global teknoloji devi Intel’de Yeni Teknolojiler Grubu Dünya Başkan Yardımcılığı, ABD’nin akıllı enerji öncüsü SSN’de COO’luk yapmış ve akıllı teknolojiler üzerine çok sayıda ödül almıştır. 

Çeşitli uluslararası kurumlarda yönetim kurulu üyesi olan Ayşegül İldeniz, Silikon Vadisinde girişimcilik ve danışmanlık yapıyor. Ayşegül Işınla Bizi ve Ayşegül 5.0 kitabının yazarı olan İldeniz, Gazete Oksijen’deki köşesinde teknoloji dünyasına dair yazılar yazıyor ve San Francisco-İstanbul arasında çalışmalarına devam ediyor. 

Cem Erciyes Hakkında 
Doğan Kitap Yayın Direktörü Cem Erciyes, gazeteci ve yayıncı. Gazeteciliğe 1992’de Dünya Gazetesi’nde başladı. Dünya Kitap dergisi ve kültür sanat sayfalarında çalıştı. 1997 yılında Radikal’e geçti. Kültür Sanat Editörü olarak çalıştı, Radikal Kitap Eki’ni yayına hazırladı ve on beş yıl boyunca yöneticiliğini üstlendi. Gazetede Yayın Koordinatörü, Ek Yayınlar Yönetmeni gibi görevler üstlendi. 

Çeşitli dergi, gazete ve internet sitelerinde kültür sanat ve medya üstüne düzenli yazıları yayımlandı. TRT’de ve Açık Radyo’da kültür sanat ve tarih üstüne TV ve radyo programları hazırladı, sundu. 2016 yılından bu yana Doğan Kitap’ta çalışıyor. 

İstiap Haddi

İstiap Haddi

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!