Yazar-Editör Sohbetleri
İlhami Algör ile Vedat Ozan

Konuşma

28 Kasım 2024 / 18.00

Pera Müzesi ve Atlas Publishing Lab iş birliğiyle düzenlenen Yazar-Editör Sohbetleri’nin Kasım ayı konukları iki yazar: İlhami Algör ve Vedat Ozan. 

Farklı disiplin ve türlerde çalışan yazarlar, İlhami Algör’ün İletişim Yayınları’ndan yeni çıkan kitabı Jül Vern Seyahat Acentesi vesilesiyle bir araya geliyor.

“İlhami Algör, Jül Vern Seyahat Acentesi'nde bir yolcunun yolculuğunun peşine düşüyor. Jules Verne'in Seksen Günde Devriâlem'inin kahramanı Phileas Fogg dünyanın etrafını dönmeye çabalarken, onunla birlikte kıtaları, şehirleri adımlıyor. Bir yandan döneme hâkim olan sömürgecilik meselesi üzerinden Verne anlatısına eleştirel bir gözle bakıyor, bir yandan da 19. yüzyıl dünyasını anlamaya; yüzyılın insanı, toplumu ve meseleleri üzerine düşünmeye fırsat yaratıyor. Victoria dönemi edebiyat metinlerine, filmlere, mekânlara, hatta duygulara uzanarak bu yolculuğa eşlik etmek isteyen okurlarına gördüklerinden daha fazlasını görebilecekleri konusunda cesaret veriyor.”

(Jül Vern Seyahat Acentesi, arka kapak)

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.

İlhami Algör Hakkında
Yazar İlhami Algör, 1955 yılında Suriçi’nde doğdu. İletişim okudu. Süha Arın ve Can Dündar'la belgeseller yaptı. Kitapları: Çanakkale Yalı Hanı ve Han Sakinleri (Everest Yayınları, 2007), Karabakal Ötüyor (Everest Yayınları, 2008), Ma Sekerdo Kardaş? (Doğan Kitap; 2010; İletişim Yayınları, 2018), Kalfa ile Kıralıça (İletişim Yayınları, 2013), Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (İletişim Yayınları, 2014), Albayım Beni Nezahat ile Evlendir (İletişim Yayınları, 2015), İkircikli Biricik (İletişim Yayınları, 2015), Hisli Kirpi (İletişim Yayınları, 2021), Aziz İnsanlık - Okumalar, Değinmeler (İletişim Yayınları, 2024).

Vedat Ozan Hakkında
Yazar, araştırmacı ve parfümör Vedat Ozan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Lisansüstü Programı'nda Koku ve Duyuların Kültürel Tarihi adlı dersin kurucu eğitmenidir. Açık Radyo’da 150 küsur hafta boyunca süren “Koku” programı ile Pena kanalındaki 20 bölümlük “Vedat Ozan ile Ufkun 2 Katı” video serisini hazırlayıp sunmuştur. Ozan’ın Kokular Kitabı, Kokular Kitabı Parfümler, Kokular Kitabı Kültürler ve Kokular Kitabı Lezzetler isimli kitapları Everest Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Bu kitaplardan Kokular Kitabı Lezzetler, 2019’da Gourmand World Cookbook Awards tarafından “Food Writing” kategorisine seçilerek ödüllendirilmiştir.

Zamane Öyküleri: Felis <br> Hande Ortaç

Zamane Öyküleri: Felis
Hande Ortaç

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Hande Ortaç’ın öyküsü “Felis” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek yoğun ve belirgin bir biçimde forma odaklanan; ayrıca ideoloji ve göçebelik gibi kavramları imleyen, bunu gerçekleştirirken yerleşik formları çözümleyerek farklı ve yeni bağlamlar yaratan yapıtları bir araya getiriyor.