Yerinde, AslieMk

Performans

31 Mart - 2 Nisan 2017

Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni sergisinden yola çıkan sanatçı ikilisi AslieMk’nın Yerinde (In Situ) başlıklı performansı sunuyor. Müze mekanını açık ve işleyen bir laboratuvara dönüştürmeyi hedefleyen performans, ziyaretçinin müzedeki eserlerle iletişiminin görsellikten öteye geçmesini ve üretilen eserlerin yeniden dokunulabilir, hissedilebilir olasılığı üzerine şekilleniyor.

AslieMk hakkında

AslieMk, Aslı Dinç ve Mustafa Kemal Yurttaş’ın ikili olmanın doğasını araştırdıkları bir performans projesi. Proje, ikilinin yeni-medya, video, fotoğraf ve ses içeren mekâna özgü yerleştirme, performatif müdahale, performatif heykel deneyimlerini içerir ve psikocoğrafya, kozmik, hayaletsi-oluş, şizo-kreatif gibi sözcüklerle örülür. AslieMk, Performistanbul’un sanatçısı.

İlgili Proje

Yeniden Bak

Pera Müzesi, Performistanbul iş birliğiyle Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergilerinden ilham alan “Yeniden Bak” performans programını sundu. Sanatçılar İ. Ata Doğruel “Elçiler”, AslieMk “Yerinde” ve Ekin Bernay “9 Taş” başlıklı performanslarıyla Pera Müzesi’ndeki Oryantalist Resim, Kütahya Çini ve Seramikleri ve Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergilerine yeni bir bakış sundular.

Yeniden Bak

“Bedenim benim heykelimdir”  <br> Louise Bourgeois

“Bedenim benim heykelimdir”
Louise Bourgeois

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.