Yerinde, AslieMk

Performans

31 Mart - 2 Nisan 2017

Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni sergisinden yola çıkan sanatçı ikilisi AslieMk’nın Yerinde (In Situ) başlıklı performansı sunuyor. Müze mekanını açık ve işleyen bir laboratuvara dönüştürmeyi hedefleyen performans, ziyaretçinin müzedeki eserlerle iletişiminin görsellikten öteye geçmesini ve üretilen eserlerin yeniden dokunulabilir, hissedilebilir olasılığı üzerine şekilleniyor.

AslieMk hakkında

AslieMk, Aslı Dinç ve Mustafa Kemal Yurttaş’ın ikili olmanın doğasını araştırdıkları bir performans projesi. Proje, ikilinin yeni-medya, video, fotoğraf ve ses içeren mekâna özgü yerleştirme, performatif müdahale, performatif heykel deneyimlerini içerir ve psikocoğrafya, kozmik, hayaletsi-oluş, şizo-kreatif gibi sözcüklerle örülür. AslieMk, Performistanbul’un sanatçısı.

İlgili Proje

Yeniden Bak

Pera Müzesi, Performistanbul iş birliğiyle Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergilerinden ilham alan “Yeniden Bak” performans programını sundu. Sanatçılar İ. Ata Doğruel “Elçiler”, AslieMk “Yerinde” ve Ekin Bernay “9 Taş” başlıklı performanslarıyla Pera Müzesi’ndeki Oryantalist Resim, Kütahya Çini ve Seramikleri ve Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergilerine yeni bir bakış sundular. 

Yeniden Bak

Semboller

Semboller

Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergimizde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırlıyoruz.

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi.