Yerinde, AslieMk

Performans

31 Mart - 2 Nisan 2017

Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni sergisinden yola çıkan sanatçı ikilisi AslieMk’nın Yerinde (In Situ) başlıklı performansı sunuyor. Müze mekanını açık ve işleyen bir laboratuvara dönüştürmeyi hedefleyen performans, ziyaretçinin müzedeki eserlerle iletişiminin görsellikten öteye geçmesini ve üretilen eserlerin yeniden dokunulabilir, hissedilebilir olasılığı üzerine şekilleniyor.

AslieMk hakkında

AslieMk, Aslı Dinç ve Mustafa Kemal Yurttaş’ın ikili olmanın doğasını araştırdıkları bir performans projesi. Proje, ikilinin yeni-medya, video, fotoğraf ve ses içeren mekâna özgü yerleştirme, performatif müdahale, performatif heykel deneyimlerini içerir ve psikocoğrafya, kozmik, hayaletsi-oluş, şizo-kreatif gibi sözcüklerle örülür. AslieMk, Performistanbul’un sanatçısı.

İlgili Proje

Yeniden Bak

Pera Müzesi, Performistanbul iş birliğiyle Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergilerinden ilham alan “Yeniden Bak” performans programını sundu. Sanatçılar İ. Ata Doğruel “Elçiler”, AslieMk “Yerinde” ve Ekin Bernay “9 Taş” başlıklı performanslarıyla Pera Müzesi’ndeki Oryantalist Resim, Kütahya Çini ve Seramikleri ve Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergilerine yeni bir bakış sundular.

Yeniden Bak

Pablo Picasso Kimdir?

25 Ekim 1881’de Malaga, İspanya’da doğan Pablo Picasso’nun tam ismini yazmak yaklaşık iki satırınızı alıyor: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.

Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği

1998 yılında Ben Jakober ve Yannick Vu, Marcel Duchamp’ın Roue de Bicyclette adlı eserinin bir yeniden-yapımını gerçekleştirdiler. Duchamp’ın ilk “ready-made” eseri olarak kabul edilen Roue de Bicyclette, bisiklet tekerleği ve mutfak taburesinin, amacı olmayan bir makineye dönüştürülmesi.

Mavi Giysili Kız

Bu tam boy kız portresi, erken 18. yüzyıl Britanya portre çizim sanatının güzel bir örneğidir. Çocuk, sağ ön planı bir sütun kaidesiyle çevrili terasta dururken gösterilir.