Yönetmen Tomer Heymann ile Söyleşi

Konuşma

24 Kasım 2019 / 16:45

Pera Film, gerçekliğin peşine düşerken insanı odağına almayı bir an olsun bırakmayan belgesel yapımcısı ve yönetmen Tomer Heymann’ın filmlerinden retrospektif niteliğinde bir seçki sunuyor. Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann programı, yönetmenin altı filmine odaklanıyor ve içinde doğup büyüdüğümüz aile kavramını, seçtiğimiz aileleri ve bir aradalıktan doğan duyguları dürüst ve hassas bir yaklaşımla ele alan belgesellerden oluşuyor.

24 Kasım’da gerçekleşecek gösterimin ardından, sinema yazarı Nil Kural moderatörlüğünde Tomer Heymann ile bir konuşma gerçekleştirilecektir.

Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe simültane çeviri olacaktır. Konuşma ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Tommer Heymann hakkında
1970 yılında Kfar Yedidia, İsrail’de doğan Tomer Heymann, geçtiğimiz yirmi yıl içerisinde pek çok belgesel film ve dizi yönetti. İlk filmi Bu Beni Biraz Korkutuyor dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında gösterilen filmleri, saygın film festivallerinde ödüller kazandı ve Heymann’ı İsrail’in önde gelen belgesel film yönetmenlerinden biri haline getirdi. İsrail’deki sinema okullarında ders veren Tomer Heymann, aynı zamanda halen devam eden birçok projeyle ilgileniyor.

Nil Kural hakkında 
Nil Kural’ın yazıları Radikal Gazetesi, Bant Dergisi ve Sinema Dergisi’nde yayımlandı. 2008 yılından beri Milliyet gazetesinde sinema yazarı ve Milliyet Sanat Dergisi’nin sinema bölümün editörü olarak çalışmaktadır. Karlovy Vary, Viyana, Venedik, Locarno film festivallerinin aralarında olduğu festivallerde FIPRESCI jürisinde yer aldı. Kural, aynı zamanda İstanbul Film Festivali’nin danışmanları arasında bulunuyor.

 

 

“Bedenim benim heykelimdir”  <br> Louise Bourgeois

“Bedenim benim heykelimdir”
Louise Bourgeois

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Bulanık Hatıralar <br> Andra Ursuta

Bulanık Hatıralar
Andra Ursuta

Dışsal tarihsel gerçeklikler ile evin içsel mekânı arasında bir bağlantı vardır. Mimari, kişisel eşyalar, tasarım ve işlevsel düzenlemeler ve planlar: Tüm bunlar özgün kişisel tarihleri ve politik uğrakları yansıtır.