“Klasik Cumartesi”
Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar

Konser

14 Mayıs 2016 / 17:00

Pera Müzesi’nin, müzik yazarı Aydın Büke’nin sanat yönetmenliğinde düzenlediği ve farklı disiplinlerden beslenen “Klasik Cumartesi” serisinin bu sezon son konseri “Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar” 14 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’da gerçekleşiyor. 

Çağdaş müzik yapıtlarının bestelenmesine, yorumlanmasına, ses ve görüntü kayıtlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmayı, bu alanda bir araştırma ve iletişim ortamı oluşturmayı amaçlayarak kurulan Diskant Ensemble, Hasan Uçarsu, Deniz Arat, Onur Türkmen, Ahmet Altınel, Mehmet Nemutlu ve Nebojsa Jovan Zivkovic’in yapıtlarıyla Klasik Cumartesi’nin konuğu oluyor. Bu konserde seslendirilecek parçalar arasında iki de dünya prömiyeri var.

Diskant Ensemble
Ebru Mine Sonakın (Klarnet)
Çağlayan Çetin (Viyolonsel)
Esra Berkman (Kanun)
İpek Mine Sonakın (Arp)
Okan Akan (Vurma Çalgılar)
Yöneten:  Ahmet Altınel

Nebojsa Jovan Zivkovic (1962)
Pezzo da Concerta op.15 (Solo Trampet) (1987)
Deniz Arat (1978)
Shibboleth (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)
Onur Türkmen (1972)
Kanun ve Arp için Anımsamalar (2013)
Hasan Uçarsu (1965)
Eski İstanbul'un Arka Sokakları (Klarinet, Vurmalı, Arp, Kanun, Viyolonsel) (2001)
Onur Türkmen
Odalar (Viyolonsel-Arp) (2013)
Ahmet Altınel (1971)
Diferencias (Solo Arp) (2006)
Mehmet Nemutlu (1966)
Bulunmuş Nesneler (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)

Çalgıların yapım sürecinden, tablolardan ilhamla yapılan bestelere kadar birçok farklı temaya değinen “Klasik Cumartesi” konserleri Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta gerçekleştirilmekte.

20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Konser başladıktan sonra içeri izleyici alınmayacaktır.

Etkinlik broşürü için tıklayınız.

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Fotoğraf tekniğini Berlin’de öğrenen Berggren İstanbul’a gelene kadar pek çok farklı Avrupa kentinde çeşitli işler yaparak yaşamını sürdürür. 

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Pera Müzesi, 2014′ten bu yana eleştiri ve inceleme yazılarının yanı sıra çeviriler aracılığıyla internet mecralarında nitelikli ve kapsamlı bir kültür gündeminin izini süren vesaire iş birliğiyle yeni bir yazı sunuyor.  Keyifli okumalar dileriz!