Konser
14 Mayıs 2016 / 17:00
Pera Müzesi’nin, müzik yazarı Aydın Büke’nin sanat yönetmenliğinde düzenlediği ve farklı disiplinlerden beslenen “Klasik Cumartesi” serisinin bu sezon son konseri “Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar” 14 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’da gerçekleşiyor.
Çağdaş müzik yapıtlarının bestelenmesine, yorumlanmasına, ses ve görüntü kayıtlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmayı, bu alanda bir araştırma ve iletişim ortamı oluşturmayı amaçlayarak kurulan Diskant Ensemble, Hasan Uçarsu, Deniz Arat, Onur Türkmen, Ahmet Altınel, Mehmet Nemutlu ve Nebojsa Jovan Zivkovic’in yapıtlarıyla Klasik Cumartesi’nin konuğu oluyor. Bu konserde seslendirilecek parçalar arasında iki de dünya prömiyeri var.
Diskant Ensemble
Ebru Mine Sonakın (Klarnet)
Çağlayan Çetin (Viyolonsel)
Esra Berkman (Kanun)
İpek Mine Sonakın (Arp)
Okan Akan (Vurma Çalgılar)
Yöneten: Ahmet Altınel
Nebojsa Jovan Zivkovic (1962)
Pezzo da Concerta op.15 (Solo Trampet) (1987)
Deniz Arat (1978)
Shibboleth (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)
Onur Türkmen (1972)
Kanun ve Arp için Anımsamalar (2013)
Hasan Uçarsu (1965)
Eski İstanbul'un Arka Sokakları (Klarinet, Vurmalı, Arp, Kanun, Viyolonsel) (2001)
Onur Türkmen
Odalar (Viyolonsel-Arp) (2013)
Ahmet Altınel (1971)
Diferencias (Solo Arp) (2006)
Mehmet Nemutlu (1966)
Bulunmuş Nesneler (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)
Çalgıların yapım sürecinden, tablolardan ilhamla yapılan bestelere kadar birçok farklı temaya değinen “Klasik Cumartesi” konserleri Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta gerçekleştirilmekte.
20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Konser başladıktan sonra içeri izleyici alınmayacaktır.
Etkinlik broşürü için tıklayınız.
Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.
Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 80 TL
İndirimli: 40 TL
Grup: 60 TL (toplu 10 bilet ve üstü)