“Klasik Cumartesi”
Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar

Konser

14 Mayıs 2016 / 17:00

Pera Müzesi’nin, müzik yazarı Aydın Büke’nin sanat yönetmenliğinde düzenlediği ve farklı disiplinlerden beslenen “Klasik Cumartesi” serisinin bu sezon son konseri “Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar” 14 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’da gerçekleşiyor. 

Çağdaş müzik yapıtlarının bestelenmesine, yorumlanmasına, ses ve görüntü kayıtlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmayı, bu alanda bir araştırma ve iletişim ortamı oluşturmayı amaçlayarak kurulan Diskant Ensemble, Hasan Uçarsu, Deniz Arat, Onur Türkmen, Ahmet Altınel, Mehmet Nemutlu ve Nebojsa Jovan Zivkovic’in yapıtlarıyla Klasik Cumartesi’nin konuğu oluyor. Bu konserde seslendirilecek parçalar arasında iki de dünya prömiyeri var.

Diskant Ensemble
Ebru Mine Sonakın (Klarnet)
Çağlayan Çetin (Viyolonsel)
Esra Berkman (Kanun)
İpek Mine Sonakın (Arp)
Okan Akan (Vurma Çalgılar)
Yöneten:  Ahmet Altınel

Nebojsa Jovan Zivkovic (1962)
Pezzo da Concerta op.15 (Solo Trampet) (1987)
Deniz Arat (1978)
Shibboleth (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)
Onur Türkmen (1972)
Kanun ve Arp için Anımsamalar (2013)
Hasan Uçarsu (1965)
Eski İstanbul'un Arka Sokakları (Klarinet, Vurmalı, Arp, Kanun, Viyolonsel) (2001)
Onur Türkmen
Odalar (Viyolonsel-Arp) (2013)
Ahmet Altınel (1971)
Diferencias (Solo Arp) (2006)
Mehmet Nemutlu (1966)
Bulunmuş Nesneler (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)

Çalgıların yapım sürecinden, tablolardan ilhamla yapılan bestelere kadar birçok farklı temaya değinen “Klasik Cumartesi” konserleri Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta gerçekleştirilmekte.

20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Konser başladıktan sonra içeri izleyici alınmayacaktır.

Etkinlik broşürü için tıklayınız.

Semboller

Semboller

Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergimizde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırlıyoruz.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

Viyana'dan Dönüş

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır.