“Klasik Cumartesi”
Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar

Konser

14 Mayıs 2016 / 17:00

Pera Müzesi’nin, müzik yazarı Aydın Büke’nin sanat yönetmenliğinde düzenlediği ve farklı disiplinlerden beslenen “Klasik Cumartesi” serisinin bu sezon son konseri “Bizden ve Dünyadan Çağdaş Tınılar” 14 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’da gerçekleşiyor. 

Çağdaş müzik yapıtlarının bestelenmesine, yorumlanmasına, ses ve görüntü kayıtlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmayı, bu alanda bir araştırma ve iletişim ortamı oluşturmayı amaçlayarak kurulan Diskant Ensemble, Hasan Uçarsu, Deniz Arat, Onur Türkmen, Ahmet Altınel, Mehmet Nemutlu ve Nebojsa Jovan Zivkovic’in yapıtlarıyla Klasik Cumartesi’nin konuğu oluyor. Bu konserde seslendirilecek parçalar arasında iki de dünya prömiyeri var.

Diskant Ensemble
Ebru Mine Sonakın (Klarnet)
Çağlayan Çetin (Viyolonsel)
Esra Berkman (Kanun)
İpek Mine Sonakın (Arp)
Okan Akan (Vurma Çalgılar)
Yöneten:  Ahmet Altınel

Nebojsa Jovan Zivkovic (1962)
Pezzo da Concerta op.15 (Solo Trampet) (1987)
Deniz Arat (1978)
Shibboleth (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)
Onur Türkmen (1972)
Kanun ve Arp için Anımsamalar (2013)
Hasan Uçarsu (1965)
Eski İstanbul'un Arka Sokakları (Klarinet, Vurmalı, Arp, Kanun, Viyolonsel) (2001)
Onur Türkmen
Odalar (Viyolonsel-Arp) (2013)
Ahmet Altınel (1971)
Diferencias (Solo Arp) (2006)
Mehmet Nemutlu (1966)
Bulunmuş Nesneler (Klarinet, Vurmalı, Arp, Viyolonsel) (2016)

Çalgıların yapım sürecinden, tablolardan ilhamla yapılan bestelere kadar birçok farklı temaya değinen “Klasik Cumartesi” konserleri Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta gerçekleştirilmekte.

20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Konser başladıktan sonra içeri izleyici alınmayacaktır.

Etkinlik broşürü için tıklayınız.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce. 

Sıçan Kabilesi  <br> Sim Chi Yin

Sıçan Kabilesi
Sim Chi Yin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor.