7. AB İnsan Hakları Film Günleri

3 - 8 Aralık 2017

Pera Film, 7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. AB İnsan Hakları Film Günleri, her yıl farkındalık yaratmak, tartışmak ve düşünmek için film severleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. 3 – 8 Aralık tarihleri arasında programda yer alan 6 çarpıcı filmi, Pera Film’de izleyebilirsiniz

Bu program kapsamındaki Pera Film etkinlik ve gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Engelsiz Gösterimler

Bu gösterimler kapsamındaki filmler göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için işaret dili çevirisi ve ayrıntılı altyazı ile gösterilecektir. Filmler, festival standından temin edilebilecek kulaklıklarla sesli betimlemeli olarak takip edilebilir. Engelsiz gösterimler sonrası film ekipleriyle söyleşiler, işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleşecektir.

Gösterimler

3 Aralık Pazar

13:00     Zelal + Kapkaç

8 Aralık Cuma

12:00     Ayrılmayanlar
14:30     Evim Güzel Evim + Söyleşi
17:30     Sesleri Görmek + Söyleşi
20:00     A’dan B’ye Tekerlekli Kayak + Söyleşi

Filmler hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Bulanık Hatıralar <br> Andra Ursuta

Bulanık Hatıralar
Andra Ursuta

Dışsal tarihsel gerçeklikler ile evin içsel mekânı arasında bir bağlantı vardır. Mimari, kişisel eşyalar, tasarım ve işlevsel düzenlemeler ve planlar: Tüm bunlar özgün kişisel tarihleri ve politik uğrakları yansıtır.

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.

Stefan Habl&uuml;tzel