Okulda Deniz Kazası

18 - 19 Mayıs 2018

Pera Film, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 18-19 Mayıs tarihleri arasında Okulda Deniz Kazası (My Entire High School Sinking Into the Sea) adlı filmi gösteriyor.

Kaç yaşınıza gelirseniz gelin, bir yanınız lise yıllarında kalır, büyümez. O yüzden, Bottomless Belly Button (Dipsiz Göbek Deliği) ve New School (Yeni Okul) gibi çizgi romanlarıyla tanınan Dash Shaw'ın ilk uzun metraj filmi Okulda Deniz Kazası’nı kaçırmamalısınız. Bu animasyon filme Shaw'un düşsel anlatımı, ayrıksı karakterlere ve onların insanlarla ilişki kurma çabasına duyduğu sempati, esprili ve dokunaklı çizimleri damgasını vuruyor. Hem gençlik filmlerine hem de felaket filmlerine referanslar içeren Okulda Deniz Kazası, farklılıklara rağmen gelişen ve zor anlarda derinleşen dostluklara dair eğlenceli bir hikaye anlatıyor. Jason Schwartzman, Lena Dunham, Reggie Watts, Maya Rudolph ve John Cameron Mitchell gibi isimlerin seslendirdiği bu son derece sofistike karakterlerle aynı okulda olup, onlarla birlikte denizin altında bir yolculuğa çıkmak isteyeceksiniz!

Yönetmen: Dash Shaw
Oyuncular: Jason Schwartzman, Lena Dunham, Reggie Watts, Maya Rudolph, John Cameron Mitchell
ABD, 2016, 77', renkli , İngilizce; Türkçe altyazılı
 
Gösterimler
18 Mayıs Cuma           20:00
19 Mayıs Cumartesi     15:00
 

Gösterimler ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Okulda Deniz Kazası

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 18-19 Mayıs tarihleri arasında Okulda Deniz Kazası (My Entire High School Sinking Into the Sea) adlı filmi gösteriyoruz.

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur.