Bedensel Hareket ile Dijital Kompozisyonlar

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 23 Ocak 2025 / 13.30

Renkler ve geometrik şekillerin teknoloji ile bir araya geldiği atölyede, düzen ve düzensizlik arasında bedensel hareketle örülen bir denge kuruluyor. Vera Molnár, Dóra Maurer ve Gizella Rákóczy’nin hesaplamalı ve sezgisel yaklaşımlarla oluşturdukları eserlerin keşfiyle başlayan atölyede, renk ve şekil kütüphaneleri tasarlayan çocuklar, yaratıcı kurallar belirliyor. Bu kuralları, hareketle etkileşime imkân tanıyan Monnom yazılımına tanımlayan çocukların kamera karşısında yaptıkları fiziksel hareketler, özgün dijital kompozisyonlara dönüşüyor. 

Atölye Yürütücüsü: Monnom
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 75 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Monnom Hakkında
Monnom, iç mimar, tasarımcı ve illüstratör İpek Kay tarafından, 2021 yılında İTÜ Mimari Tasarımda Bilişim Programı’nda tamamlanan doktora tezi kapsamında fiziksel ve dijital ortamları eş zamanlı kullanarak çocukların mekânsal deneyimlerini ve yaratıcılıklarını desteklemeyi amaçlayan araştırmaları çerçevesinde geliştirilen, güvenli bir dijital oyun platformudur. Çocukların öğrenme ve oyun süreçlerinde kendi kurallarını ve oyun malzemelerini oluşturmalarına olanak tanırken, ince ve kalın motor becerilerini kullanmalarını destekler. Zamanla, müze ve okullarla iş birlikleri geliştiren Monnom, fiziksel ve dijital ortamları bir araya getirerek çocukların duyusal deneyimlerini ve yaratıcı öğrenme süreçlerini destekleyen araçlar ve ortamlar tasarlayan, disiplinler arası çalışan bir stüdyoya dönüşmüştür.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman’ın bu videoları doğrudan doğruya izleyiciyi muhatap alıyor. Ekranda beliren oyuncuların farklı şekillerde söyledikleri cümleler cevaplanması imkânsız varoluşsal sorulara dönüştükçe dinleyici kendini sorguda hissetmeye başlar. 

Cindy Sherman Bana Bak!

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.